S langt i r har 68 mennesker mistet livet og 230 mennesker er blitt hardt skadd p norske veier. Foto: ANB/Arkiv

Flere eneulykker

Stadig flere er alene i bilen når en ulykke inntreffer.
Publisert 25.06.2012 kl 08:12 Oppdatert 25.06.2012 kl 08:17

Tips en venn på e-post:

www.op.no Se alle bilerTallet på eneulykker økte med 10 prosent det siste året til 75.658, ifølge Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

Sammenlignet med 2005 er økningen på hele 63 prosent, viser statistikken, som omfatter uhell og ulykker med materielle skader. Ofte er dette utforkjøringer som skjer i stor fart.

Verst er det på Vestlandet. I Sogn og Fjordane økte tallet på eneulykker med 38 prosent det siste året, mens økningen var 27 prosent i Møre og Romsdal.

Så langt i år har 68 mennesker mistet livet og 230 mennesker er blitt hardt skadd på norske veier. Dette er 6 flere omkomne og omtrent like mange hardt skadde som i samme periode i 2011, viser foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

– Nå kommer sommermånedene, og det vanlige er at tallet på døde i trafikken øker. Mange ulykker har sammenheng med høy fart. Og dessverre kjører mange ruspåvirket også, sier Stine Neverdal kommunikasjonssjef i FNO. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Kan bli 60 leiligheter

– Vi har stor tro på eiendommen, og har satt i gang prosessen med å utvikle boliger på tomta, sier prosjektsjef i JM Norge, Gunn May Bergum.

...

– Alle har et ansvar

Høy fart og forbikjøringer som skaper farlige situasjoner, er en gjenganger i jule- og nyttårstrafikken, opplyser Statens vegvesen. Og det skjer mange ulykker.

...

Westmark fortsetter et år til

Frams danske utespiller trives så godt at andre klubber fra høyere nivå fikk nei.