Beregninger fra Meteorologisk Institutt viser at vi går våtere tider i møte. Mindre snø og mer ekstremnedbør betyr også at huseiere må forberede seg på at vann kan trenge inn i huset fra avløpsrør. Foto: ANB/Arkiv

Rekordlav strømpris

Årets regnfulle sommer er i det minste god for én ting: Strømregningen blir mindre i år.

Publisert 03.07.2012 kl 11:15 Oppdatert 03.07.2012 kl 11:25

Tips en venn på e-post:I juni i år kom det til og med nesten dobbelt så mye nedbør i Oslo som i mer regnvante Bergen. Måneden har vært den kaldeste juni siden 1991. Denne overfloden av vann fører til at også strømprisen synker.

– Dette halvåret har vi hatt de laveste strømprisene på fem år, sier administrerende direktør Geir Tønnesland i strømselskapet LOS i Kristiansand til Fædrelandsvennen.

I første halvår lå den gjennomsnittlige nordiske spotprisen på strøm på kraftbørsen Nord Pool Spot på rundt 24 øre per kilowattime. I samme periode i fjor var prisen 47 øre.

Regnet i kroner og øre kan en vanlig familie spare rundt 3.850 kroner på den lave prisen.

Men det er ikke bare regnværet som er ansvarlig for lavprisstrømmen.

– Årsaken er kompleks, men skyldes delvis en mild vinter og god magasinfylling sammen med den økonomiske krisen ute i Europa, mener Tønnesland.

Til Dagbladet sier Tønnesland at det som umiddelbart virker på strømprisen er vær og temperatur, så at det regner har en positiv effekt på strømprisen for forbrukerne.

Den økonomiske krisen i Europa og fallende kull- og gasspriser kan føre til at strømprisen faller ytterligere. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Takket nei til kongsbergklubben før fjorårets sesong – utelukker ikke en overgang senere

Heidi Løke fristes av Skrim

I fjor endte ikke Heidi Løkes samtaler med Skrim i en overgang. Det kan det fort gjøre ved neste korsvei.

...

Martin Torp klar for tre nye år

Martin Torp (22) fra Larvik forsvinner ikke fra Sandefjord Fotball med det første, ettersom han nå har skrevet under en treårskontrakt med klubben.

...

Klager på skyssordning

Erik Risvær (16) bor 15 kilometer fra skolen – det er ikke langt nok for busskort.

...

Lier Horst møtte kunnskapsministeren

I går møttes forfatter Jørn Lier Horst og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på Kampen skole i Oslo, for å diskutere manglende leselyst og leseferdigheter hos særlig unge gutter.