Bent Høie vil gjøre det enklere å leie ut en del av egen bolig. Foto: Terje Pedersen, ANB

Høyre vil fjerne krav

Høyres nestleder Bent Høie vil rydde opp i reglene om utleie av del av egen bolig.

Publisert 09.08.2012 kl 14:05 Oppdatert 09.08.2012 kl 14:14

Tips en venn på e-post:Han vil fjerne alle krav som ikke har med sikkerhet å gjøre, melder Stavanger Aftenblad.

Venstres nestleder Terje Breivik mener også at regelverket er urimelig komplisert og firkantet.

Et forslag fra Venstre fikk støtte fra en samlet opposisjon i Stortinget før sommeren, men regjeringspartiene stemte det ned.

Høie sier at mange av minstekravene gjelder bekvemmelighet og behov og kan avtales direkte mellom utleier og leietaker. Dette gjelder krav som utvendig bod, parkeringsplass og støyisolering.

– Kravene skaper vanskeligheter på boligmarkedet. De er så rigide at selv lokal godvilje fra kommunene ofte ikke er nok, sier Høyres nestleder.

Til høsten vil han reise saken på nytt i Stortinget og foreslå at alle krav som ikke har med brannsikkerhet å gjøre, blir fjernet. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Ventet i 30 år på gang- og sykkelvei

Endelig trygg skolevei

I 1984 gikk Britt Lie i demonstrasjonstog for å sikre trygg skolevei langs fylkesvei 860 i Lardal. Kommunalsjefen rakk å bli bestemor før det var på plass.

...

De rødgrønnes budsjett er klart

200.000 til kjøkken – tidlig julegave fra kommunen

Det rødgrønne flertallet presenterte sitt rykende ferske budsjettforslag i formannskapet i går. Der er det gode nyheter til både leseglade staværinger og de svakeste i samfunnet.

...

Larvik har ikke glemt

Et femtitalls mennesker møtte opp på Torget i kveld for å markere at det er 72 år siden en av de mørkeste dagene i moderne norske historie.