Skilter ved Thor Heyerdahl-huset

Fra neste år håper Heyerdahl-byens leder, Gillian Hockly, at folk skal få slippe inn i Thor Heyerdahls barndomshjem i Steingata.

Publisert 09.06.2008 kl 10:07 Oppdatert 09.06.2008 kl 14:02

Tips en venn på e-post:


...

Denne sommeren blir det bare informasjonsskilt på gjerdet.

- Vi jobber nå med å forsøke å finne ut hvordan huset var på Thor Heyerdahls tid innvendig. Hvordan han eget rom så ut, og hvordan huset var ellers. En vanskelig oppgave fordi det nesten ikke finnes bilder herfra, sier Gillian Hockly til Østlands-Posten.

Larvik kommune overtok i fjor Thor Heyerdahls barndomshjem i Steingata 7, og er det prosjektet Heyerdahl-byen som har ansvaret for å restaurere huset og å ta det i bruk. 20. juni skal det monteres en informasjonsmonter utenfor huset som forteller om huset og om Thor Heyerdahl. Men dette er bare en foreløpig løsning.

- Vi håper å ha kommet så langt med restaureringen neste år at vi kan slippe folk inn i huset. Men det vil ta tid, og trolig flere år før bygget er ferdig, sier Gillian Hockly.

- Hvilke planer har dere for huset?

- Vi håper det blir et hus med mange funksjoner, og ikke bare et museum. Vi vil slippe folk inn, men samtidig bruke det til møter og kanskje som en «kommunens æresbolig»? Og kanskje som et overnattingssted for fagfolk som besøker byen for å bidra i Heyerdahl-prosjektet. Det jobbes med å legge planer, og det blir spennende å se hva vi ender opp med, sier Gillian Hockly.

På forsiden nå


...

Frykter en massiv butikkdød

Butikksjef Tommy Bjerkseth ved Albert Bøe Sport på Øya snakker ikke for sin egen syke mor. Han frykter at regjeringens momsforslag for netthandel vil rasere varehandelen i Norge.

Eier 7,6 millioner trær bare i Lardal

Fritzøe Skoger vet om hvert eneste tre takket være banebrytende teknologi.

– Det beste er friheten

Hans Lauritz Sogn har vært tømmerhogger i snart 40 år.