Flåteregatta i Stavern

Søndag går årets flåteregatta av stabelen i Stavern for tredje år på rad.
Publisert 21.08.2008 kl. 07:30 Oppdatert 21.08.2008 kl. 07:39

Tips en venn på e-post:


Gleder seg til regatta: (F.v.) Tobias Espolin Rosenberg, Nikolai Serkland og Tobias Malcolm gleder seg veldig til flåteregattaen og føler de har gode sjanser til å vinne med båten TMNT Superspeed. Foto: Jorunn Busk

Regattaen er et samarbeid mellom Kystlaget Fredriksvern, Tangaroa og Heyerdahl Byen, og er en oppfordring til voksne om å bygge og seile flåte med barn i skolealder. Flåtene skal bestå av tre og flyteelementer, et seil på en mast, og padles eller seiles av et mannskap på to, tre eller fire personer. På seilet males Kon-Tiki-logoen.

- Dette er en flott mulighet for barn og ungdom, og vi håper prosjektet blir enda større i fremtiden, sier Gillian Hockley fra Heyerdahl Byen. Det er mulig å vinne flotte premier for deltakerne, blant annet mobiltelefon, telt og sovepose.

Dette året kommer ingen ringere enn Francisco Yabar, sjef for en fregatt i Peru og høyt oppe i marinens systemer, til å være overdommer i konkurransen. Tidligere har dette bare vært et prosjekt for familier, men Heyerdahl Byen ønsker å få skolene inn på banen i fremtiden.

- Vi håper etter hvert skoleverket skal ta tak i dette, og at vi får en naturlig rekruttering til prosjektet, sier Torgeir Higraff.

Jonas Bomstad fra Larvik var en av fire elever som var med til Peru for å bygge Tangaroa, og hans erfaringer fra turen og flåtebyggingen er utelukkende positive. - Jeg lærte å spleise tau, ler Bomstad, - og jeg lærte mye om kulturen i Peru. Jeg ble også kjent med mange interessante mennesker, og vi hadde godt driv og samhold i gruppa, forteller han. - Jeg ble en erfaring rikere, og mer voksen og selvstendig. Jeg hadde dratt tilbake til Peru når som helst og bygd enda en flåte, mener han. - Regattaen har vært en kjempesuksess de to siste åra, og et veldig fint arrangement, forteller leder i Kystlaget Stig Malcolm som håper mange stiller.

Les mer om:  Heyerdahl-byen 

På forsiden nå