Flåteregatta i Stavern

Søndag går årets flåteregatta av stabelen i Stavern for tredje år på rad.

Publisert 21.08.2008 kl 07:30 Oppdatert 21.08.2008 kl 07:39

Tips en venn på e-post:


Gleder seg til regatta: (F.v.) Tobias Espolin Rosenberg, Nikolai Serkland og Tobias Malcolm gleder seg veldig til flåteregattaen og føler de har gode sjanser til å vinne med båten TMNT Superspeed. Foto: Jorunn Busk

Regattaen er et samarbeid mellom Kystlaget Fredriksvern, Tangaroa og Heyerdahl Byen, og er en oppfordring til voksne om å bygge og seile flåte med barn i skolealder. Flåtene skal bestå av tre og flyteelementer, et seil på en mast, og padles eller seiles av et mannskap på to, tre eller fire personer. På seilet males Kon-Tiki-logoen.

- Dette er en flott mulighet for barn og ungdom, og vi håper prosjektet blir enda større i fremtiden, sier Gillian Hockley fra Heyerdahl Byen. Det er mulig å vinne flotte premier for deltakerne, blant annet mobiltelefon, telt og sovepose.

Dette året kommer ingen ringere enn Francisco Yabar, sjef for en fregatt i Peru og høyt oppe i marinens systemer, til å være overdommer i konkurransen. Tidligere har dette bare vært et prosjekt for familier, men Heyerdahl Byen ønsker å få skolene inn på banen i fremtiden.

- Vi håper etter hvert skoleverket skal ta tak i dette, og at vi får en naturlig rekruttering til prosjektet, sier Torgeir Higraff.

Jonas Bomstad fra Larvik var en av fire elever som var med til Peru for å bygge Tangaroa, og hans erfaringer fra turen og flåtebyggingen er utelukkende positive. - Jeg lærte å spleise tau, ler Bomstad, - og jeg lærte mye om kulturen i Peru. Jeg ble også kjent med mange interessante mennesker, og vi hadde godt driv og samhold i gruppa, forteller han. - Jeg ble en erfaring rikere, og mer voksen og selvstendig. Jeg hadde dratt tilbake til Peru når som helst og bygd enda en flåte, mener han. - Regattaen har vært en kjempesuksess de to siste åra, og et veldig fint arrangement, forteller leder i Kystlaget Stig Malcolm som håper mange stiller.

På forsiden nå


...

Takket nei til kongsbergklubben før fjorårets sesong – utelukker ikke en overgang senere

Heidi Løke fristes av Skrim

I fjor endte ikke Heidi Løkes samtaler med Skrim i en overgang. Det kan det fort gjøre ved neste korsvei.

...

Martin Torp klar for tre nye år

Martin Torp (22) fra Larvik forsvinner ikke fra Sandefjord Fotball med det første, ettersom han nå har skrevet under en treårskontrakt med klubben.

...

Klager på skyssordning

Erik Risvær (16) bor 15 kilometer fra skolen – det er ikke langt nok for busskort.

...

Lier Horst møtte kunnskapsministeren

I går møttes forfatter Jørn Lier Horst og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på Kampen skole i Oslo, for å diskutere manglende leselyst og leseferdigheter hos særlig unge gutter.