Satser på kultur: Olaf Brastad, styreleder i Teater Ibsen, mener Larvik har skjønt hvordan man bygger en by. - Det er ved å satse på kultur, sier han. (Foto: Nils-Erik Kvamme)

– Larvik har skjønt det

Styreleder i Teater Ibsen, Olaf Brastad, deler raust ut påskeliljer til Larvik.
Nils-Erik Kvamme
Nils-Erik Kvamme Profil E-post
Publisert 29.03.2010 kl 22:00 Oppdatert 30.03.2010 kl 07:26

Tips en venn på e-post:– Larvik vet at skal du bygge en by, må du satse på kultur.

Det har stormet friskt rundt Tønsbergs kulturutvalg som ønsker å trekke seg ut som eier av Teater Ibsen. Ordfører Øyvind Riise Jenssen var raskt ute med å ønske Teater Ibsen velkommen til Vestfold nye kulturhovedstad - Larvik. Ikke minst med tanke på hva de kan bidra med inn mot Høgskolen, Kulturskolen og amatørteater- arbeidet.

– En ting er hva vi kan få presentert over scenen i Bølgen fra Teater Ibsen. Jeg er like opptatt av hva et profesjonelt institusjonsteater kan bidra med rundt Larviks nye høgskolesatsing, og inn mot kulturlivet i Larvik, sier ordfører Øyvind Riise Jenssen som i påvente av Tønsbergs valg, foreløpig vil ligge litt lavt i terrenget.

For det var ganske overraskende da Tønsbergs kulturutvalg ga Teater Ibsen en tupp bak, og satte sin egen posisjon som fylkets teaterhovedstad på vent. Bystyret avgjør teaterets skjebne i sitt møte 7. april.

– Så lenge teateret har en avtale med Tønsberg, vil jeg ikke forkludre noe. Men skulle Tønsberg takke nei, er vi åpne for en dialog. Og i den sammhengen ønsker vi å vite hva Teater Ibsen kan bidra med utover den vanlige teaterdriften, sier Riise Jenssen.

– Men jeg har ikke tatt det opp formelt med andre partier. Kun løse tanker med enkelte, sier Riise Jenssen.

Og styreleder i Teater Ibsen, Olaf Brastad, tar imot ordfører Riise Jenssens utstrakte hånd;

– Larvik er den bykommunen i Vestfold som har skjønt det. Skal du bygge en by, må du satse på kultur, sier Brastad.

Han har ikke behov for å kommentere Tønsbergs vedtak, men finner det politisk flertallet i kulturutvalget underlig.

– Mens Drammen jobber for å få Brageteateret som institusjonsteater, jobber Tønsberg seg ut av et regionteater. Da er det desto mer hyggelig å registrere hvordan Larvik tenker, sier han.

Han understreker at Teater Ibsen allerede har et samarbeid med Høgskolen i Vestfold, og et utdanningsløp for teaterteknikere.

– Et samarbeid med andre kulturinstitusjoner tar tid å innarbeide. Men en barneteatersatsing i Larvik er aktuelt etter samme modell som vi gode erfaringer med fra Skien, sier Brastein.

Tønsberg kommune betaler rundt 1,7 millioner i året for sitt engasjement i Teater Ibsen.

På forsiden nå


...

Stor suksess for AOK

Ved en tilfeldighet laget Arbeid og Kvalifisering (AOK) det som denne høsten har vært deres største suksess. Nå har de produsert nærmere 200 nettbrettholdere, men det er på langt nær nok.

...

Slektshistorie på sekunder

MyHeritage lanserer unik teknologi for å finne dine røtter