Kasper Landmark utfordret utviklingsminister Heikki Holmås Foto: Erik Valestrand

Larviksgutt utfordret utviklingministeren

Publisert 01.07.2012 kl 15:51 Oppdatert 02.07.2012 kl 07:20

Tips en venn på e-post:Kasper Landmark (25) fikk anledning til å diskutere fattigdomsproblematikken med Heikki Holmås under årets KFUK-KFUMs Tenårings Treff på Gjøvik.

Kasper Landmark (25), som er vokst opp på Rødberg mellom Stavern og Larvik, var en av KFUK-KFUM ungdommene som fikk anledning til å diskutere fattigdomsproblematikken med Holmås på torsdag. Kasper har møtt Heikki flere ganger før, da han var med som ungdomsdelegat på FN-konferansen Rio +20.

- Vi nordmenn er i en særstilling som får anledning til å komme i direkte dialog med sentrale politikere, sier Kasper Landmark.

- Det er ikke vanlig i mange av KFUK-KFUMs partnerland, og vi setter stor pris på at utviklingsministeren er interessert i å høre hva vi ungdommer mener.

På TT12 fikk den nye utviklingsministeren anledning til å se og oppleve at KFUK-KFUM er en landsdekkende ungdomsorganisasjon som vil være med og utrydde fattigdom.

- Vi ville vise Heikki at vi følger med på hva regjeringa foretar seg for å sikre en bærekraftig utvikling og legge press på politikerne med krav om 0 fattige i 2030, sier utenlandssjef Fredrik Glad-Gjernes.

- Som politiker er Heikki selvfølgelig forsiktig med å antyde tidspunkt og tallfeste mål. Norge er alltid ambisiøs og sier de riktige tingene utad. Problemet er at vi har en klimapolitikk som ikke er i overensstemmelse med utøvd politikk i Norge, sier Landmark.

- Norge må ta skittentøysvasken hjemme. Det må bli mer samstemthet i regjeringen. Norge må kunne ta en internasjonal lederrolle og i samtidig ta grep på hjemmebane.

Kasper Landmarks globale engasjement startet da han var med i ungdomsutvekslingsprogrammet «Communication for change» i 2005- 2006. Da fikk han se og lære om den systematiske utrettferdigheten i verden. Siden har han tatt en bachelor- grad i «utviklingsstudier» og tar nå en master i «religion og samfunn».

På Tenåringstreffet lot Holmås seg raskt rive med i sang og dans om en bedre verden sammen med Kasper og de andre ungdommene. Han oppfordret dem til å fortsette å kjempe for global rettferdighet.

- Hvis ikke dere kjemper for det dere tror på, så er det ingen andre som kommer til å gjøre det heller, appelerte han fra scenen til over 2000 jublende KFUK-KFUM ungdommer.

På forsiden nå


...

Stor suksess for AOK

Ved en tilfeldighet laget Arbeid og Kvalifisering (AOK) det som denne høsten har vært deres største suksess. Nå har de produsert nærmere 200 nettbrettholdere, men det er på langt nær nok.

...

Slektshistorie på sekunder

MyHeritage lanserer unik teknologi for å finne dine røtter