Asfalfalten i bilen som nesten havnet i åkeren holdt 170 grader. (Foto: Eva Almhjell/Vestfold fylkeskommune)

Her går det virkelig den gale veien for asfaltbilen

Bilen med 30 tonn varm asfalt havnet i grøfta på Lågendalsveien.
Anne Skalleberg Gjerde
Publisert 05.07.2012 kl 21:39 Oppdatert 06.07.2012 kl 06:55

Tips en venn på e-post:


To bergingsbiler måtte til for å få den 30 tonn tunge asfaltbilen opp fra grøfta langs fylkesvei 40. (Foto: Eva Almhjell/Vestfold fylkeskommune)
30 tonn setter sine spor i grøftekanten. (Foto: Eva Almhjell/Vestfold fylkeskommune)
Leder i hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø, Kåre Pettersen, fikk oppleve to uhell under onsdagens befaring. Først gikk asfaltbilen i grøfta, deretter gikk kniven på asfaltleggeren i stykker. (Foto: Eva Almhjell/Vestfold fylkeskommune)

– Det var en bil med 30 tonn asfalt som nesten endte i kornåkeren. Og asfalten holdt 170 grader, forteller Eva Almhjell i Vestfold fylkeskommune til ØP Nett.

Onsdag kveld var hun med da Kåre Pettersen, leder av hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø, og Gunnar Hasle, seksjonsleder i Statens vegvesen Vestfold, var på asfaltbefaring langs fylkesveg 40.

Like nord for avkjøringen til Grinda i Larvik gikk det imidlertid galt.

Sjåføren fikk venstre forhjul på asfaltbilen utenfor kanten på det nylagt veidekket, og hele bilen havnet ned i skråningen - og nesten helt ned i åkeren.

Det måtte to redningsbiler til for å få asfaltbilen opp på veien igjen. Den eneste «skaden» var en liten times forsinkelse i arbeidet med å legge nytt veidekke oppover Lågendalen.

– Med unntak av et lite stykke ved Kvelde, har hele Lågendalen fått nytt asfaltdekke siden Vestfold fylkeskommune overtok som vegeier i 2010, sier seksjonsleder Gunnar Hasle i Statens vegvesen Vestfold til fylkeskommunens egne nettsider.

Av kommunene i fylket, er det Larvik som får desidert flest kilometer med ny asfalt. I alt 36,4 kilometer vei i kommunen skal asfalteres om i løpet av 2012. Sandefjord er på andreplass, med 9 kilometer vei som skal utbedres. I Lardal skal 6,5 kilometer av veidekket i kommunen lappes eller asfalteres om.

Les også: Disse veiene skal overhales i 2012

– Vi var best i klassen i Region sør på asfaltering i 2010 og 2011. Den posisjonen har vi tenkt å beholde i 2012, sier Kåre Pettersen fornøyd.

På forsiden nå


...

Julens budskap om godhet og fred

Er jorden fortsatt deilig? Kan Guds himmel være like prektig som julesalmen hevder? Hva mener en kristen, en muslim og en som velger å feire jul i fellesskap med 120 andre.