...
Arkivfoto fra ledningsbrudd på Kronprinstomta i Stavern Foto: Arkivfoto

– Avløpsrørene er 124 år

Noen av avløpsrørene som er i bruk i ledningsnettet er så gamle som 124 år.

Publisert 07.08.2012 kl 22:00 Oppdatert 08.08.2012 kl 13:14

Tips en venn på e-post:


Si din mening

Har du hatt vann i kjelleren?

Ja
Nei

Din stemme er registrert

Avsluttet

Antall stemmer: 81


– På tide at noe blir gjort, sier avdelingsingenør i kommunen.

I løpet av en formiddag i slutten juni falt det 35 mm regn i Larvik – det er rekordmengde. På minutter fikk mange boligeiere på Nanset og i Byskogen vann i kjelleren. Så mange som 50 kontaktet brannvesenet eller kommunen og ba om hjelp.

– Noen av avløpsrørene som er i bruk i ledningsnettet er så gamle som 124 år. Gjennomsnittsalderen er 27 år, men det er absolutt på tide at noe blir gjort. Spesielt for å unngå det vi kaller tilbakeslag som er når kloakk kommer opp av sluket i kjellere, forteller avdelingsingeniør Monica Skjønhaug hos kommunalteknikk i Larvik kommune.

Kommunen jobber nå med et stort prosjekt hvor ledningsnettet for drikkevann, kloakk og overvann skal utbedres i området fra Indre havn til rundkjøringen ved Kiwi i Nansetgata.

– Det er en sammensatt vurdering som gjør at prosjektet er der. Blant annet basert på hvor vi vet at mange får vann i kjelleren ved ekstremvær. Nanset og Byskogen er verst. Planen er omfattende, kostbar og vil trolig ta 20 år, men de mest utsatte områdene skal slippe å vente. I disse dager sjekkes deler av ledningsnettet via små fjernstyrte kameraer som sendes ned i avløpsrørene.

– Da vil vi se om det er noen feil som vi kan gjøre noe med med en gang. De store utbedringene vil tidligst kunne påbegynnes i 2014.

– Politikerne har stor forståelse for den jobben vi gjør, men kommuneøkonomien er presset. Neste år har vi derfor 20 millioner mindre å bruke på rehabilitering av vann og avløp.

På forsiden nå


...

Denne uken kan varmerekorden for Larvik bli passert

Men den gamle rekorden på 31,5 grader fra 1975 vil fortsatt bestå. Og onsdag var det varmere i Larvik enn i Hellas.