Tonje Larsen skal opereres

Tonje Larsen (31) tar sjansen på en ny type operasjon for idrettsskaden jumpers knee. I morgen opereres hun ved en privat klinikk i Stockholm.
Elisabeth Løsnæs E-post
Publisert 28.06.2006 kl 05:46 Oppdatert 28.06.2006 kl 10:57

Tips en venn på e-post:


q Foto: Vidar Ruud
q Foto: Vidar Ruud

Larsen har slitt med kneskaden i ti år, og har i perioder vært så plaget at hun ikke har kunnet spille for klubben. Bakspilleren har også sagt nei til det norske landslaget fordi hun ikke klarer belastningen med landslagsspill. Nå øyner hun likevel en sjanse til å redusere smertene. En svensk lege har satt i gang et prøveprosjekt med operasjon av skaden. Så langt er femten idrettsutøvere operert i prosjektet, og 13 av disse kan vise til forbedring. Selv om prosjektet ikke er avsluttet, hopper nå Larsen på muligheten til å bli kvitt problemet og komme tilbake på håndballbanen.

- 12-13 stykker har blitt bedre. Da tar jeg sjansen. Jeg ønsker å spille håndball for fullt, i hvert fall få spilt mer håndball, sier Larsen, som reiser til Sverige i kveld.

Larvik-spilleren deltok i et prøveprosjekt med behandling av jumpers knee i fjor. Den gangen fikk hun sprøyter i kneet. Behandlingen ga gode resultater etter kort tid, men etter en stund var skadeproblemet like ille. Nå håper hun inngrepet kan gi henne en ny mulighet til å delta for fullt. Larsen kan være i lett trening etter to til fire uker etter operasjonen.

På forsiden nå


Nå skal forfatterfruen blogge

Beate Horst (44) kaster seg ut i skriverier.

Mer kritisk søkelys på politiet

I juni kommer Jørn Lier Horst med sin 10. bok i serien om politietterforsker William Wisting

LHK reddet

Med 35-21 over Skrim er Larvik HKs seriegull nummer 17 i boks, det ellevte på rad. Og det er duket for flere.

Gull nummer 11 på rad!!!

Larvik HK gjorde jobben mot Skrim og sikret seriegullet tre runder før slutt.