Ingen kulturrådstøtte til Stavernfestivalen

Slottsfjellfestivalen i Tønsberg er den eneste musikkfestivalen i Vestfold som får støtte fra Norsk kulturråd neste år.

Publisert 17.12.2008 kl 13:07 Oppdatert 17.12.2008 kl 20:14

Tips en venn på e-post:


...

Totalt er det 98 musikkfestivaler som får støtte fra Norsk kulturråd for 2009.

Kulturrådet mottok i år 135 søknader til musikkfestivaler med en samlet søknadssum på 86 millioner kroner. De siste fem årene har den totale økningen i søknadsmengden vært om lag 60 prosent. Rådet har fordelt til sammen 30 millioner kroner til 98 musikkfestivaler i 2009.

I Vestfold er Slottsfjellfestivalen den eneste festivalen som får støtte med 200.000 kroner, og Roger Albin i Stavernfestivalen sier til ØP at han naturligvis er skuffet over at festivalen ikke får støtte.

- Vi søkte om å få støtte, men nådde igjen ikke opp. Vi har kun fått støtte fra Norsk Kulturråd én gang. Det var i 2003 da vi fikk 40.000 kroner. At vi ikke har kommet på tildelingslisten er naturligvis trist, sier Roger Albin.

Nye festivaler som får støtte: Fri Resonans i Trondheim, Fjellparkfestivalen i Flekkefjord, Kartfestivalen i Gvarv, Rauma Rock på Åndalsnes, Bygdalarm i Øystese, Midtnorsk Gospelfestival på Tautra, Bergen Reggae Festival, Down on the Farm i Halden, Pstereo i Trondheim, Storåsfestivalen i Meldal, Skåtøy Vise- og Poesifestival, Utkantfestivalen i Skjerjehamn, Periferifestivalen på Sotra, Folkekulturfestivalen som i 2009 arrangeres på Hamar, The Groove Valley Jazzcamp i Beiarn, The Egersund Youth Chamber Music Festival, Sommersang på Ringve i Trondheim, Kibneb-festivalen i Lensvik, Grenland Brass Festival i Skien og Smeltedigelen i Mo i Rana.

På forsiden nå


...

Her tjuvjakter de i fuglereservatet på Mølen

Flere skudd fra fuglereservatet på Mølen i morges gjorde Anders Faugstad Mæland og Knut Arne Monrad oppmerksomme på at det var tjuvjegere i området. Se flere bilder av tjuvjegerne!

...

Følg mesterligakiampen mellom Baia Mare og Larvik HK her

Kampen startet klokken 18.00 og oppdateres på artikkelen. KAMPEN ER I GANG. Baia leder med ett mål til pause.

...

Skal du feire halloween?

Send oss dine halloween-bilder. (Se på artikkelen hva du skal gjøre)