Ingen kulturrådstøtte til Stavernfestivalen

Slottsfjellfestivalen i Tønsberg er den eneste musikkfestivalen i Vestfold som får støtte fra Norsk kulturråd neste år.
Publisert 17.12.2008 kl 13:07 Oppdatert 17.12.2008 kl 20:14

Tips en venn på e-post:Totalt er det 98 musikkfestivaler som får støtte fra Norsk kulturråd for 2009.

Kulturrådet mottok i år 135 søknader til musikkfestivaler med en samlet søknadssum på 86 millioner kroner. De siste fem årene har den totale økningen i søknadsmengden vært om lag 60 prosent. Rådet har fordelt til sammen 30 millioner kroner til 98 musikkfestivaler i 2009.

I Vestfold er Slottsfjellfestivalen den eneste festivalen som får støtte med 200.000 kroner, og Roger Albin i Stavernfestivalen sier til ØP at han naturligvis er skuffet over at festivalen ikke får støtte.

- Vi søkte om å få støtte, men nådde igjen ikke opp. Vi har kun fått støtte fra Norsk Kulturråd én gang. Det var i 2003 da vi fikk 40.000 kroner. At vi ikke har kommet på tildelingslisten er naturligvis trist, sier Roger Albin.

Nye festivaler som får støtte: Fri Resonans i Trondheim, Fjellparkfestivalen i Flekkefjord, Kartfestivalen i Gvarv, Rauma Rock på Åndalsnes, Bygdalarm i Øystese, Midtnorsk Gospelfestival på Tautra, Bergen Reggae Festival, Down on the Farm i Halden, Pstereo i Trondheim, Storåsfestivalen i Meldal, Skåtøy Vise- og Poesifestival, Utkantfestivalen i Skjerjehamn, Periferifestivalen på Sotra, Folkekulturfestivalen som i 2009 arrangeres på Hamar, The Groove Valley Jazzcamp i Beiarn, The Egersund Youth Chamber Music Festival, Sommersang på Ringve i Trondheim, Kibneb-festivalen i Lensvik, Grenland Brass Festival i Skien og Smeltedigelen i Mo i Rana.

På forsiden nå


...

Stor suksess for AOK

Ved en tilfeldighet laget Arbeid og Kvalifisering (AOK) det som denne høsten har vært deres største suksess. Nå har de produsert nærmere 200 nettbrettholdere, men det er på langt nær nok.

...

Slektshistorie på sekunder

MyHeritage lanserer unik teknologi for å finne dine røtter