Tangaroa-reunion på Agnes

Publisert 24.08.2008 kl 10:46 Oppdatert 26.08.2008 kl 12:48

Tips en venn på e-post:


Gjensynsglede på Agnes: Sentrale personer fra Tangaroa-ekspedisjonen i 2006 samlet ved flåten på Agnes lørdag. Foran fra venstre: Roberto Sala, Thor Heyerdahl junior, kaptein på Tangaroa-flåten, Bjarne Krekvik, kaptein i den peruanske marine, Francisco Yabar, og Torgeir Higraff og Olav Heyerdahl som var ekspedisjonsmedlemmer. Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Bildeserie: Fra befaringen av Tangaroa-flåten på Agnes lørdag


Søndag gikk startskuddet for årets flåteregatta i Stavern. Lørdag var hoveddommer kaptein Francisco Yabar fra Perus marine på Agnes for å beskue Tangaroa-flåten.

Francisco Yabar var sentral da Peru instruerte sin marine til å bistå Tangaroa-ekspedisjonen før ferden i 2006. Lørdag var han på Agnes sammen med ekspedisjonsdeltakerne Torgeir Sæverud Higraff, Olav Heyerdahl, Roberto Sala og Bjarne Krekvik.

- Utrolig morsomt å se flåten igjen, og flott å se at den har holdt seg så godt som den har, sa Francisco Yabar til Østlands-Posten.

- Det er ellers fantastisk å være i Larvik, Thor Heyerdahls fødeby. Først var jobben min en plikt, men så ble det «pleasure». Og ikke minst er jeg stolt av at jeg selv fikk mulighet til å møte Thor Heyerdahl, sier han til avisen.

Francisco Yabar møtte den verdensberømte sjøfareren under et foredrag han holdt i Peru på 80-tallet, og nå var han altså på plass i Stavern for å være dommer i årets flåteregatta-konkurranse.

Møtet på Agnes var ellers første gang peruanske Roberto Sala fikk mulighet til å møte de andre deltakerne fra ferden. Senere i uken skal han også hilse på Larviks deltaker, Øivin Lauten, som nå deltar under årets «Tall ships race».

På forsiden nå


Må flytte etter naboklager

Falck bilberging må rydde verkstedet og kjøre redningsbilene et annet sted bare et knapt år etter at de flyttet inn på Skinmo i Larvik.