Tangaroa-reunion på Agnes

Publisert 24.08.2008 kl 10:46 Oppdatert 26.08.2008 kl 12:48

Tips en venn på e-post:


Gjensynsglede på Agnes: Sentrale personer fra Tangaroa-ekspedisjonen i 2006 samlet ved flåten på Agnes lørdag. Foran fra venstre: Roberto Sala, Thor Heyerdahl junior, kaptein på Tangaroa-flåten, Bjarne Krekvik, kaptein i den peruanske marine, Francisco Yabar, og Torgeir Higraff og Olav Heyerdahl som var ekspedisjonsmedlemmer. Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Bildeserie: Fra befaringen av Tangaroa-flåten på Agnes lørdag


Søndag gikk startskuddet for årets flåteregatta i Stavern. Lørdag var hoveddommer kaptein Francisco Yabar fra Perus marine på Agnes for å beskue Tangaroa-flåten.

Francisco Yabar var sentral da Peru instruerte sin marine til å bistå Tangaroa-ekspedisjonen før ferden i 2006. Lørdag var han på Agnes sammen med ekspedisjonsdeltakerne Torgeir Sæverud Higraff, Olav Heyerdahl, Roberto Sala og Bjarne Krekvik.

- Utrolig morsomt å se flåten igjen, og flott å se at den har holdt seg så godt som den har, sa Francisco Yabar til Østlands-Posten.

- Det er ellers fantastisk å være i Larvik, Thor Heyerdahls fødeby. Først var jobben min en plikt, men så ble det «pleasure». Og ikke minst er jeg stolt av at jeg selv fikk mulighet til å møte Thor Heyerdahl, sier han til avisen.

Francisco Yabar møtte den verdensberømte sjøfareren under et foredrag han holdt i Peru på 80-tallet, og nå var han altså på plass i Stavern for å være dommer i årets flåteregatta-konkurranse.

Møtet på Agnes var ellers første gang peruanske Roberto Sala fikk mulighet til å møte de andre deltakerne fra ferden. Senere i uken skal han også hilse på Larviks deltaker, Øivin Lauten, som nå deltar under årets «Tall ships race».

På forsiden nå


Mistenkelig dødsfall i Sandefjord

Politiet har bedt om obduksjon etter at en kvinne i 40-årene ble funnet død i sitt hjem fredag.

HOVEDLANDSRENNET:

Hegdal gikk tom for krefter

Ulrik Hegdal lå på medaljeplass etter halvgått løp, men gikk seg stiv under hovedlandsrennet.

Lørdag kan LHK bli gruppevinnere:

Men det kan vise seg å være en ulempe