Gå til sidens hovedinnhold

100 humørfylte menn og to kvinner gjør noe de aldri før har gjort

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvis du skal gjøre som er litt sprøtt i korverdenen, hva finner du på da? For eksempel å tromme sammen 100 mannfolk i alle aldre til et digert mannskor, og invitere med to kvinner.

Det er nemlig det som skjer når sangere fra Porsgrunn, Stavern, Larvik, Sandefjord, Tønsberg, Drammen og Seljord deler toner og ord i en konsert i Larvik kirke søndag kveld.

Tidlig i høst tok Kirkemusikkutvalget et initiativ til å samle flere mannskor med felles repertoar til et stort kor og voldsom trøkk i kirken! Tenk hvordan 100 mann, orgel og klaver vil låte, tenkte Kirkemusikkutvalget!

Her blir det stort fellesrepertoar med sanger innen kirkemusikk, salmer, nasjonalromantikk og opera, alt sydd sammen av konferansier Harald Stickler.

De deltakende korene er Porsgrunds Sangforening med dirigent Hans Martin Eriksen, Stavern Mannskor med dirigent Maria Merete Trøen, Laurvigs Frimurer Sangforening med dirigent Jon Sverre Riis og Sandefjords Sangforening med dirigent Harald Stickler.

I tillegg til Trøen er også kantor i Larvik kirke, Vigdis Poupart med som eneste kvinne.

Det er mye vakkert og spennende å lytte til for en musikkelsker på konsertfronten i distriktet vårt for tiden; det er noe for enhver smak.

Det som imidlertid er fellesnevneren for alle konserter, er at det øves og forberedes på best mulig måte, slik at publikum får en god opplevelse, og en god og mektig opplevelse kan man risikere å få i Larvik kirke til søndag.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.