Dagen før ble det meldt om 105 nye tilfeller. Til sammen er økningen de to siste dagene på 251 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

20 koronapasienter var torsdag innlagt ved norske sykehus, fire flere enn onsdag. Ingen av koronapasientene får behandling i respirator

I alt er 266 koronadødsfall meldt til FHI. Ifølge FHI er det ikke alltid mulig å fastslå om en person har dødd av eller med covid-19.

Antall koronatilfeller i Oslo doblet den siste uken

Oslo ligger på en femteplass over nordiske regioner med høyest smittetrykk, og den siste uken har antall smittede doblet seg.

Fra uke 32 til uke 36 hadde Oslo kommune omtrent 100 nye smittetilfeller i uken. I uke 37 registrerte kommunen imidlertid i overkant av 200 nye tilfeller, skriver VG.

– Det ser ut som den trenden fortsetter også denne uken, sier Oslos smittevernoverlege Frode Hagen til avisen.

Denne uken har kommunen registrert 44 tilfeller mandag, 38 tirsdag og 42 onsdag, opplyser han. Dermed er til sammen 124 personer registrert smittet denne uken.

– Nå kommer snart alle andre infeksjoner etter hvert, som vil påvirke smittetallet, men det har vært ventet at det ville skje, sier Hagen.

(©NTB)