– En stadig økende oppdragsmengde gjør at vi trenger en ny dyktig kollega. Vi søker primært advokater/advokatfullmektiger med erfaring innen våre arbeidsområder, men også «ferske» kandidater kan søke, heter det i stillingsannonsen, som nå er utløpt.

Søknadsfristen gikk nemlig ut 11. september. Innen den tid var det 27 personer som rakk å søke – fordelt på 20 kvinner og 7 menn.

Fem fra Larvik

I etterkant har to trukket seg, slik at den endelige lista nå inneholder til sammen 25 navn. To av disse er unntatt offentlighet og er derfor ikke oppgitt på oversikten som du kan se lenger nede i denne saken.

Av de 23 navnene som står oppført på søkerlista som Østlands-Posten har fått innsyn i, er det kun fem som har adresse i Larvik kommune. Resten kommer fra andre steder på Østlandet, minus én som er hjemmehørende i Bergen.

Prosedyre og rådgivning

Kommuneadvokaten er organisert som egen virksomhet direkte under kommunedirektøren.

Arbeidsoppgavene til den som stikker av med jobben, vil – ifølge utlysningsteksten – være fordelt mellom prosedyre i fylkesnemnd/domstolene og intern rådgivning for kommunens tjenesteområder, administrativ og politisk ledelse.