Gå til sidens hovedinnhold

30 år med Lågabrass

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag inviterer voksenkorpset Lågabrass i Kvelde til jubileumsfeiring på Gylnarheim. Korpset ble startet i 1989 og av dagens 24 medlemmer har to vært med siden starten for 30 år siden.

– Dette blir en jubileumskonsert i to avdelinger og selvfølgelig skal det serveres bursdagskake i pausen. Korpsets faste dirigent er Lin Hege Hogstad, og til jubileumskonserten har vi også med oss Siw Anne Gutulsrud og Roar Halvorsen Roos som solister. Vi har forsøkt å sette sammen et variert program i to avdelinger. Siden vi inviterer til fødselsdagsfeiring, starter vi det hele med «Blå Ballong» og avslutter med «Rocking All Over The World» / «Pomp and Cricumstance». Mellom dette er spiller vi alt fra tradisjonsrik korpsmusikk til lettere pop, forteller Nils Harald Brathagen i Lågabrass.

I forbindelse med 30-årsmarkeringen er det skrevet en jubileumsberetning. Den trekker de store linjene fra starten fram til i dag:

– I 1989 var Kvelde gutte- og jentekorps på tur og der møtte vi et barnekorps som hadde med seg et foreldrekorps. Dette tok foreldrene i Kvelde gutte- og jentekorps med seg hjem, og på høsten ble det invitert til den første øvelsen. Arild Stensrud var en av pådriverne og korpset første dirigent, mens Sissel Brathagen var første formann. De fleste av foreldrene måtte spille det instrumentet som deres egne barn hadde i korpset. Vi ble raskt om lag 20 musikere, og allerede våren etter oppstarten marsjerte vi spillende i 17. mai-toget i Kvelde. Høsten 1990 ble det åpnet for å ta in medlemmer som ikke hadde barn i korpset, og våren 1991 ble det navnekonkurranse med flere forslag, og Lågabrass ble valgt. På dette tidspunktet var korpset et rent brassband, mens vi høsten 1991 ble det utvidet med saksofoner. Det er denne besetningen publikum vil oppleve søndag kveld, skriver Nils Harald Brathagen i en pressemelding.

Kommentarer til denne saken