Viktige lokale kulturaktører sto nemlig på gavelisten da Sparebank 1 stiftelsen tok på seg spanderbuksene torsdag kveld. Larvik Barne- og Ungdomsteater fikk 150 000 til å pusse opp på Teaterhuset Munken, og Bølgen Kulturhus samme beløp for å styrke kinosatsingen.

– Vi er en frivillig forening med 160 barn innom ukentlig. Det gamle øvingsrommet ser ikke ut i dag, og vi ser veldig fram til å få pusset det opp, sier teatersjef Geir Thorstensen.

Hos Bølgen Kulturhus er kinosjef Anne Marthe Espeseth like glad og takknemlig som teatersjefen. Her skal midlene brukes på lerret og lydanlegg til utekino.

– Vi er til for alle, og vi skal gi et bedre tilbud med å kjøpe eget utstyr for utekino. Vi ser at kinoopplevelser i enda større grad enn tidligere handler om komfort, noe vi også er opptatt av, sier hun.

Sparebank 1 Stiftelsen BV er største eier i lokalbanken SpareBank 1 BV, og deler hvert år ut gaver til allmennyttige formål som skal bidra til lokalt engasjement og utløse egeninnsats i nærmiljøet.

– Gavene skal inspirere foreninger og lag til å dra i gang nye og gode initiativ som vil gi effekt for en større gruppe i lokalsamfunnet. prosjekt som kommer barn og unge til gode blir alltid prioritert, sier stiftelsens leder Gisle Dahn fra Larvik.

Dette er de lokale gavemottakerne og formålene:

Larvik Barne- og ungdomsteater, 150 000 kroner til oppgradering av kurslokaler

Larvik Kulturhus Bølgen, 150 000 kroner til innkjøp av teknisk utstyr til utekino

Torstrand Vel, 100 000 kroner til innkjøp av lysanlegg til fotball- og skatebane

Larvik Ski, 400 000 kroner til innkjøp av snøkanon

Fram Fotball, 250 000 kroner til nytt garderobeanlegg

Halsen Idrettsforening, 150 000 kroner til ny vaskemaskin i Bergslihallen

Nesjar Idrettsforening, 100 000 kroner til oppussing av garderobeanlegg

Hagatun velforening, 50 000 kroner for å bygge gapahuk

Les også: Idretten får nærmere en million