Det nye designet er spesialtilpasset e-avis, enten du nå leser den på pc, leserbrett eller mobil. Innholdsmessig skiller ikke Rix seg fra Ekstra slik leserne kjenner produktet i dag.

– Fortsatt er de lokale nyhetene fra Lardal og Larvik det viktigste for våre lesere. Men våre abonnenter skal få stadig mer, og en forbedret Eavis med tilgjengelige riksnyheter er en del av dette. Eavisa Ekstra er i så måte et godt tilbud, som nå skal bli enda bedre med «oppussing» og navneendringen til Rix, sier ansvarlig ­redaktør Terje Svendsen i Østlands-Posten.

Endring 14. juni

– I motsetning til på papir konsumeres artiklene i e-aviser i mye større grad en etter en på disse plattformene. Du blar ikke på samme måte i en eavis som i en papiravis. Vi har ­utviklet et design som er tilpasset dette lesemønsteret. Ved å rydde mer rom til de store ­sakene, er ambisjonen å gjøre Rix enklere å navigere i, sier Rix' ansvarlig redaktør Magne Storedal.

Selve skiftet av tittel fra Ekstra til Rix skjer 14. juni klokka 23.00.

– Navnebyttet er gjort for å tydeligere hvorfor vi utgir Ekstra: Å oppdatere deg på dagsaktuelle nyheter fra inn- og utland, samt gi deg fordypningsstoff i form av bakgrunns- og kunnskapsartikler, sier konserndirektør Mari Velsand i Amedia.

Kraftig vekst

Hun viser til at en stadig større del av abonnentene på Amedias 62 lokalaviser, også leser Ekstra.

– I tillegg til at vi ser en kraftig vekst i lesingen av e-avisen, gir leserne den også gode skussmål. Derfor syns vi leserne fortjener å få avisen i et mer innbydende format, sier Velsand.

Det nye designet er spesialtilpasset e-avis, enten du nå leser den på pc, leserbrett eller mobil. Innholdsmessig skiller ikke Rix seg fra Ekstra slik leserne kjenner produktet i dag.

Er du ikke abonnent? Klikk her.

Et år med Ekstra

Slik registrerer du aID

Gå til www.aid.no/aid/logg_inn/ eller gå rett til op.no/eavis og velg dagens utgave.

Logg inn som vanlig eller opprett ny bruker. Dersom du i dag abonnerer på papiravisen, har du tilgang til alle funksjoner på vår nettside, men trenger å opprette en aID-bruker.

Du finner dagens utgave av Rix etter dagens utgave av ØP.

– I motsetning til på papir konsumeres artiklene i e-aviser i mye større grad en etter en på disse plattformene. Du blar ikke på samme måte i en e-avis som i en papiravis. Vi har utviklet et design som er tilpasset dette lesemønsteret. Ved å rydde mer rom til de store sakene, er ambisjonen å gjøre Rix enklere å navigere i, sier avisens ansvarlige redaktør, Magne Storedal.

Det var i april i fjor at Amedia lanserte Ekstra, basert på det beste fra konsernets 62 aviser, NTBs stoff og artikler fra forskning.no.

Er inkludert

Fakta om Rix-avisen

Rix utgis av Amedia som er Norges nest største mediekonsern, med 62 ulike lokalaviser i porteføljen.

Er du abonnement på en av disse avisene, har du også elektronisk tilgang til Rix..

Alt du trenger å gjøre for å få tilgang til Rix, er å registrere deg som aID-bruker.

E-avisen er satt sammen av det beste fra Amedias lokalaviser, artikler fra NTB samt kunnskapssstoff fra forskning.no

 

– Så raskt som utviklingen går i mediebransjen, kan det ikke gå lang tid fra idé til fødsel. Det bar også lanseringen av Ekstra preg av. Vi er stolte av det vi gjorde for ett år siden, men i lys av hvilken posisjon denne avisen nå har fått hos leserne, var det på tide å oppdatere produktet. Endringene vi gjør med å relansere Ekstra som Rix i nytt design, er del av kontinuerlige forbedringen vi tilstreber i Amedia, sier Storedal.

Til deg som ennå ikke har begynt å lese Rix, så minner vi om at e-avisen er inkludert i abonnementet ditt på Østlands-Posten. Avisen distribueres hver dag klokken 23.00. Alt du trenger å gjøre for å få tilgang til Rix, er registrere deg som aID-bruker.