Gå til sidens hovedinnhold

Abrahamsen til topps i helgens NM-runde

Kartleser Morten Erik Abrahamsen fra Larvik og hans makker Frank Tore Larsen vant helgens NM-rally.

NMK Aurskog-Høland arrangerte for 30. gang NM Rally med base på Bjørkelangen. Den store og driftige klubben hadde tross koronatider klart å få hele 103 påmeldinger til løpet.

Rallyet besto av fire fartsprøver som ble kjørt to ganger, totalt åtte for hele rallyet, hvorav den lengste var nesten 30 km. Denne prøven var meget teknisk krevende og resulterte i mange avkjøringer. Noe av årsaken kan også være at det kun har vært gjennomført bare et rally før i vinter.

Det var nok mange «rustne» sjåfører, som i år ikke har fått den treningen og løpserfaringen som er normalt. NMK Larviks deltakere gikk til topps i to klasser og ble nummer to i debutantklassen.

Abrahamsen til topps

Kartleser Morten Erik Abrahamsen fra NMK Larvik var med og totalvant hele rallyet sammen med NMK Modum & Sigdals Frank Tore Larsen i VW Polo GTI R5. De kjører i Klasse 2, den øverste klassen for biler med firehjulstrekk av samme type som brukes i VM-sammenheng.

Nummer 2 i denne klassen ble Marius Aasen fra Asker & Bærum Motorsport, slått av Larsen/Abrahamsen med 22 sekunder. Marius Aasen er en ung talentfull fører som kommer til bli utfordrer til NM tittelen også senere i sesongen.

I klasse 15 for historiske rallybiler var kartleser Erik Pedersen med å loset Valter Jensen fra Oslo inn til klar seier i deres meget strøkne Ford Escort RS 1800. Dette paret har mange års erfaring fra rally i de øverste NM klassene.

De siste årene har de konsentrert seg om historiske rally i utlandet og vært helt i toppen i europeisk sammenheng.

God debut av Hobæk

NMK Larvik har i mange år hatt gode sjåfører og kartlesere og på Aurskog-Høland Rally 2021 debuterte Christian Hobæk som fører med Ludvig Lund som kartleser i klasse 19, debutantklassen, i en Ford Fiesta.

De fullførte sitt livs første rally til en fin 2. plass. Det var viktig for disse unge guttene å få føle på hva rally er. Det gir forhåpentligvis mersmak.

For NMK Larvik er det hyggelig og viktig at ungdommene i klubben satser på rally også og kan videreføre våre gode tradisjoner i denne motorsportsgrenen.

Fra NMK Larvik og NMK Sandefjord var det utenom deltakerne flere som hjalp til med avviklingen av årets løp. Et rally er meget omfattende arrangement og mange klubber fra Østlandet og Sørlandet stiller opp og hjelper hverandre gjennom sesongen.

Kommentarer til denne saken