– Innledningsvis vil jeg si at dette trenger ikke å være noe annet enn en person som har forsøkt å være hyggelig og hjelpsom, sier Natalie Rugstad.

– Samtidig mener jeg at det var en merkelig oppførsel. Og jeg tenker at det kunne vært en ekkel opplevelse for enten barn eller tenåringer om vedkommende hadde oppsøkt dem istedenfor meg.

Bil stoppet

Onsdag kveld var Rugstad ute på tur da en bil sakket ned farten i krysset ved Hølen båthavn og avkjøringen opp mot Bergslihallen.

– Jeg går langs Gonveien, i retning Gon, da en bil kommer fra Bergslihallen og stopper litt brått opp. Noe jeg syntes var rart siden det ikke var noen andre biler rundt. Sjåføren ser på meg, smiler og prøver å få kontakt, forteller Rugstad.

– Jeg fortsetter videre, men snur meg bakover et par ganger. Han smiler fortsatt bredt og prøver å få kontakt, samtidig som han nøler litt med kjøringa ut på veien, og vender snuten mot Meny.

Hun ser seg bakover igjen og oppdager at bilen står skrått ut i veien.

– Den står først helt stille før han retter bilen, snur den, og kommer kjørende opp på siden av meg med vinduet nede. Sånn jeg oppfattet situasjonen, prøvde sjåføren å spørre hvilken vei jeg skulle, og pekte forover og bakover. Jeg ristet på hodet og gikk bare videre. Da snakket han til meg på ny og lener seg mot døra. Sånn jeg tolket det som skjedde, forsøkte han å åpne døra på passasjersiden og spurte om jeg ville sitte på.

– Hva gjorde du?

– Jeg sa høyt og bestemt nei og fortsatte å gå framover. Etter noen sekunder kjørte han av sted.

Vil informere

Natalie Rugstad gjentar at det kan være snakk om en vennlig handling.

– Men jeg synes ikke dette var greit.

Hun har vært i kontakt med politiet, og også postet et innlegg på den lokale Facebook-gruppa til Østre Halsen. Der har Rugstad fått bred støtte. Flere takker for at hun deler og sier de ville reagert på samme måte.

– Hvordan har du det nå?

– Som sagt fikk jeg en ekkel følelse i kroppen av alt sammen. Jeg tenker at det er bedre å si fra én gang for mye enn én gang for lite. Jeg har i alle fall gjort det jeg kan.

– Ta kontakt

Fungerende krimsjef hos politiet i Larvik, Cathrine Lund, leste meldingen fra Østre Halsen da hun kom på jobb torsdag morgen.

– Først og fremst kan jeg si at det er veldig uvanlig at en voksen person kontaktes på denne måten, sier hun.

Lund sier det er bra at Rugstad ringte politiet.

– Ja, det tenker jeg. At det opplevdes ubehagelig, har jeg forståelse for.

– Hva bør man gjøre om man havner i en lignende situasjon?

– Det er greit å ringe oss. Det kan jo også ha en virkning på situasjonen, at man sier at nå kontakter jeg politiet.

– Hva skjedde med den aktuelle saken på Østre Halsen?

– Her ble det registrert et bilnummer så vi fikk sjekket dette ut. Det var ingen lignende forhold registrert på bilen.

LES OGSÅ: Ble tatt på fersken i helga – nå er mannen ute igjen