– Så langt har vi hatt én utforkjøring, og det er i Tønsberg. Jeg håper jeg slipper å melde om flere før jeg går av vakt, sa operasjonsleder hos politiet i Sør-Øst politidistrikt, Roger Aaser, til Østlands-Posten litt etter klokken seks mandag morgen.

Kan komme mer

Det snødde tett da vi kjørte til jobb i dag, og det skal fortsette å snø utover formiddagen.

– Hvor mye det vil komme hos dere i dag er vanskelig å si. Det vil nok bli mest intensivt snøvær i formiddag, sa meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til ØP da vi ringte henne noen minutter etter klokken seks.

– Det snør nok godt nå, men det ser ikke ut til at det skal komme de store mengdene. Det går trolig over til spredt snø etter hvert, sa hun.

Temperaturene i dag skal holde seg litt under null grader, men det kan også komme opp i plussgrader utover ettermiddagen.

Ytterst på kysten kan det komme opp i vind av liten kuling styrke i løpet av dagen.

Kjør etter forholdene

Søndag var det to alvorlige og omfattende ulykker på E18 ved Stokke i Vestfold. Årsaken var regn som frøs på veibanen. Roger Aaser sier at det kan bli krevende kjøreforhold også mandag.

– Da er det viktig at man tenker seg om og kjører etter forholdene. Tenk på deg selv og dem du møter, og for all del: pass på at du har lagt om til vinterdekk, sier han.

Vegtrafikksentralen sør melder også at det nå kommer nedbør over store deler av Sør Norge. Dette kommer i form av snø, sludd og regn, og det er store lokale forskjeller.

– Vi henstiller alle bilister til å sko seg og kjøre etter forholdene. Alt av brøytemannskaper er ute for å gjøre tiltak. Vis hensyn og kjør forsiktig, skriver sentralen på Twitter.