Det sier Gro-Bente Bjune-Knutsen fra Tjøme. I Facebook-gruppen «Kjøp, salg og gi bort av barneklær str. 50 - 16 år i Tønsberg og Nøtterøy» lagde hun like godt sin egen adventskalender. Gruppens over 1.600 medlemmer er fra flere kommuner i Vestfold.

Ferdinand (5) gir tommel opp eller ned

– Sønnen min, Ferdinand på fem år, har så mange ting. Det bare slo meg at jeg skulle gi det bort, forteller mamma Gro-Bente.

Bildeserie

Gro-Bente og Ferdinands adventskalender

Selvsagt i samråd med den unge eieren selv. Sammen har de sittet og sortert leker de kan gi bort i adventskalenderen deres på Facebook. Gro-Bente forteller at Ferdinand har gitt tommel opp eller ned mens de har sortert. Riktignok startet de ikke før 5. desember, for det var litt tilfeldig at det ble en adventskalender.

– Jeg kan ikke stoppe nå, så jeg har funnet fram mer, sier Gro-Bente, som lover å gi bort både flere DVD-filmer for barn og mer klær i de kommende adventsdagene.

Adventskalenderen som kan gi deg god samvittighet

At adventstiden kan være hektisk, at man stresser, blir sliten og samtidig blakk er slett ikke unormalt. Men det finnes faktisk noen grep man kan ta for at førjulstiden kan bli mindre heseblesende.

Vi hjelper deg med å ta valg som kan være mer riktig for nettopp deg og dine. Men vi vifter ikke med pekefingeren til de som bruker det de har av tid, penger og energi på å gjøre alt perfekt til jul.

Hver dag i adventstiden kommer vi til å åpne en ny «luke» som gir deg et nytt tips, triks, eller bare generell input til hvordan jula og juleforberedelsene kan bli både mer etisk, moralsk og økonomisk god.

 

Hittil har de gitt bort både klær, en kasse duplo, en hoppeku, en trehjulssykkel, en sittebil og 13 DVD-er.

Trekker en vinner hver kveld

Gro-Bente har bedt folk som har lyst til å være med i trekningen om å like eller kommentere innleggene. Deretter har hun trukket ut en vinner i 21-tida på kvelden, som får beskjed om at gaven kan hentes hjemme hos dem på Kjøpmannsskjær.

– Det er veldig godt å gi, og vise barna det. At andre kan ha glede av å få det, sier Gro-Bente.

Trekningen har hun gjort på forskjellige måter. Noen ganger har hun skrevet alle navnene på lapper og trukket mens hun har tatt bilde.

– Folk skulle se at trekningen foregikk skikkelig. Men da det var over 50 som hadde likt, ble det mye lapper. I går fikk Ferdinand bestemme vinneren. Han syntes Inga var et veldig fint navn, så i går vant Inga, forteller Gro-Bente og ler.