– Vi vet aldri hvor mange som kommer, men vi sier ikke nei til noen, sier Randi Aalmo, miljøarbeider på Forsmannsenteret i Sandefjord.

Der arrangeres det, som så mange ganger før, julaften for eldre og uføre som ikke har noen nære å feire julaften med. Det er mange som opplever at nær familie drar avsted for å feire jul et annet sted, og da har Forsmannsenteret et tilbud for de som blir igjen.

Aalmo lover både fint pyntet bord, julemiddag med riskrem og alt annet som hører med.

– Og etter middagen blir det kaffe, kaker, twist og julenisse. Det er viktig for oss å skape en fin ramme for denne dagen for de som ikke har nær familie å feire jul sammen med, sier hun.

Adventskalenderen som kan gi deg god samvittighet

At adventstiden kan være hektisk, at man stresser, blir sliten og samtidig blakk er slett ikke unormalt. Men det finnes faktisk noen grep man kan ta for at førjulstiden kan bli mindre heseblesende.

Vi hjelper deg med å ta valg som kan være mer riktig for nettopp deg og dine. Men vi vifter ikke med pekefingeren til de som bruker det de har av tid, penger og energi på å gjøre alt perfekt til jul.

Hver dag i adventstiden kommer vi til å åpne en ny «luke» som gir deg et nytt tips, triks, eller bare generell input til hvordan jula og juleforberedelsene kan bli både mer etisk, moralsk og økonomisk god.

Ønsker hjelp av frivillige

Det selges billetter til arrangementet i kafeen på senteret.

– Men det hadde vært fint om vi kunne fått noen frivillige til å være med på å arrangere dette. Vi trenger helst to personer til som vil hjelpe til med alt fra middagsservering til å hjelpe de eldre med å flytte seg rundt på senteret, sier Aalmo.

– Dersom det er noen som har mulighet til å hjelpe til så er det bare å ta kontakt med meg, sier hun.

Julaften for rusavhengige i Sandefjord

Ved Sandar herredshus blir det arrangement på julaften for de som er rusavhengige. Der er det både julegrøt og julemiddag, og det vil bli hengt opp en liste i forkant der man kan melde seg på til arrangementet.

Det legges opp til grøtservering, julemiddag, kaffe, kaker og gaveutdeling.

Dagsenteret vil være åpent mandag 28. og onsdag 30. som vanlig, mens det på nyttårsaften er åpent på formiddagen. Frelsesarmeen vil ha vanlig matutdeling tirsdag 29.

Trenger gaver og kaker i Tønsberg

Også i Tønsberg er det et lavterskeltilbud for de som trenger et sted å være på julaften.

– Vi holder åpent på ettermiddagen og skal både ha gløgg og ribbe. Det bruker å variere veldig hvor mange som kommer, men vi lager godt med mat så alle skal få. Dersom det blir noe til overs så serverer vi rester senere i jula, sier Bjørg Høijord i Røde kors.

Både ordføreren og julenissen vil dukke opp under feiringen og gaver skal det bli til alle.

– Men vi trenger flere gaver! Og vi trenger kaker, sier Høijord.

Hun håper at det finnes mennesker som kunne tenke seg å levere noen gaver til de som trenger det.

– Varme ting står høyt på ønskelista for flere. Luer, vanter, sokker og klær er fine gaver, sier Høijord.

Og dersom du har et hjerte for andre så kan kanskje en julegave til en ukjent, eller en kake, være noe du kan bidra med i jula. Ta kontakt med Høijord (901 82 104) så avtaler dere hva du kan bidra med.

– Jeg vil også understreke det at vi har bil, slik at dersom noen trenger skyss, så kan vi hente og kjøre hjem igjen de som trenger det, sier Høijord.

Førstemann til mølla i Larvik

 

I Larvik er det ett stort arrangement som arrangeres av foreningen julaften i Larvik. Arrangementet er lagt til Farris bad og er åpent for alle, slik navnet tilsier. Her er det påmelding i forkant og førstemann til mølla som gjelder.

Det er behov for frivillige hjelpere for å få arrangementet i havn.

– Før selve festen på julaften har vi en sjauedag, og en pyntedag. 1. juledag er den store ryddedagen. Til disse oppgavene er det fortsatt ledige plasser. Jeg tror at en liten innsats kan gjøre en stor forskjell. Stemningen blir så god, når alle bidrar sammen, sa Joakim Broager Barnholt, styremedlem i Julaften i larvik til avisa sist uke.

Les også: Rause julehjelpere etterlyses

Arrangementer i Horten

I Horten arrangeres det jul for alle på julaften. Også her er det på melding i forkant. Arrangementet er for både liten og stor, og det blir både julemiddag og julegaver, som seg hør og bør på en julaften. Opplegget er rusfritt.

– Det er åpent for alle som ønsker å feire jul hos oss, men det er fint om de som vil være med melder seg på til meg, sier Hans Andreas Fay.

Han kan nås på telefonnummeret 928 19 289.

Han kan også kontaktes dersom man trenger transport, eller ønsker å bidra til feiringen på ett eller annet vis.

Hos Blå kors i Horten blir det feiring av julaften for personer over 20 år. Her blir det også julemiddag, dessert, kaffer, kaker og julegaver. Organisasjonen har bedt folk om å bidra med julegaver merket med hvem gaven kan passe for.

I Holmestrand er det også et tilbud: Åpner dørene for gjester til jul

Dersom du kjenner til et julaften-arrangement som ikke er omtalt i saken, så legg informasjon om det inn i kommentarfeltet under!