I seks år har Monica Hagen, daglig leder og eier, drevet Hobby Hagen i Stokke.

Med et ønske om å levere et originalt konsept har de etter hvert vokst fra 70 til 300 kvadratmeter.

Selv om Monica må begynne å tenke på jul allerede i februar, blir hun aldri lei av den hyggelige høytiden.

Adventskalenderen som kan gi deg god samvittighet

At adventstiden kan være hektisk, at man stresser, blir sliten og samtidig blakk er slett ikke unormalt. Men det finnes faktisk noen grep man kan ta for at førjulstiden kan bli mindre heseblesende.

Vi hjelper deg med å ta valg som kan være mer riktig for nettopp deg og dine. Men vi vifter ikke med pekefingeren til de som bruker det de har av tid, penger og energi på å gjøre alt perfekt til jul.

Hver dag i adventstiden kommer vi til å åpne en ny «luke» som gir deg et nytt tips, triks, eller bare generell input til hvordan jula og juleforberedelsene kan bli både mer etisk, moralsk og økonomisk god.

 

– Vi har høysesong fra oktober til desember. Da selger vi alt fra julekort til gaver. Jula begynner i februar med bestillinger, men det er veldig koselig, betrygger hun.

Alle kan få det til

Tanken bak Hobby Hagen er at alle skal ha råd og mulighet til å lage noe. Det er bare fantasien som setter grenser.

– Vi ønsker alle velkommen hit. Det er så mye å lære, også for dem som føler de ikke kan noe, forteller Monica.

I butikken har hun og de ansatte laget en egen juleavdeling. Der får man tips til dekorasjoner og gaver. Det følger med instruksjoner til alle hobbyprosjektene, slik at det blir både enkelt og gøy å lage hjemme.

Monica har valgt ut tre prosjekter som hun anbefaler å prøve hjemme.

De krever ikke mye utstyr, og vil glede enhver som finner disse med sitt navn på under juletreet.

 

 

Forslag til prosjekter

Lyslykter gjør seg godt i ethvert hjem. Enda hyggeligere blir det når de er hjemmelagde og originale.

 

Til prosjektet trenger du glass med håndtak, decoupagelim, noe å trykke på glasset (for eksempel silkepapir) og en pensel.

Det andre prosjektet er en sittende nisse. Du trenger filt, tubestrikk, fyllvatt, tresko, treperler, silkeull, limpistol, hvitt garn og ris. Instruksjonene til nissen finnes hos Hobby Hagen, men Monica garanterer at prosjektet verken er tidkrevende eller vanskelig.

Som prikken over i-en kan du lage en personlig gaveeske. Til dette trenger du mønsterpapir med litt tykkelse og en-to-tre-punchboard. Av dette kan man også lage sløyfer og konvolutter. Alle produktene selges i hobbybutikker.