MMA er ikke for smågutter, men unggutten Ahmad Abdulhafiz (19), med kallenavnet «Akki» lot seg ikke pelle på nesa selv om han slåss med svære mannfolk i minus 85 kilos klassen.

For den keivhendte fighteren vet at venstreslegga hans er gull verdt og at slagene hans gir han seire. I semifinalen i amatør-VM i tyske Nordhorn lørdag, sendte han hjemmenasjonen ut på knockout etter drøye to minutter.

– Jeg er god på grapping også, fastslår 19-åringen, som går MMA (Mixed Martial Arts) for Larvik Combat Center.

LES OGSÅ: Marerittomgang ødela for Halsen: – Vi møtte et lag som var bedre enn oss

Ledet i finalen

I den tyske grensebyen mot Nederland, ble det fire harde minutter i finalen mot Belgia. I et amatør-verdensmesterskap med 1.500 deltakere fra 53 nasjoner, gjorde ikke Larvik-gutten skam på Norge.

– Dette var hinsides alle forventninger. Jeg ble rørt til tårer i går, forteller eier av Larvik Combat Center og trener for de norske deltakerne, Christopher Heum.

Han peker på at unggutten fra Larvik var i kamp med store mannfolk.

– Jeg er så stolt, sier treneren, som peker på at det ikke var smågutter 19-åringen sloss mot.

- Det er voksne svære mannfolk som han har kastet rundt som filledukker, påpeker treneren.


«Akki» ledet klart i finalen og tok en såkalt «reversal» på slutten, slik at han kom i en dominerende posisjon.

– Han spilte kortene sine veldig riktig, sier Heum.

Vil bli proff

«Akki» selv er fornøyd etter tittelen.

– Det var ganske hardt, og jeg slet litt. Det var slag, det var bryting, det var hardt, innrømmer han.

Nå drømmer Larvik-gutten om å bli proff.

– Drømmen er å bli verdens beste i MMA, understreker han, etter å ha gått til topps i klassen sin under Vest-Europas største kampsportevent.

19-åringen var ikke den eneste som hadde suksess av de tre deltakerne, som alle trener på Larvik Combat Center.

LES OGSÅ: Fire tittelbelter til Larvik Combat Center

Tok medaljer

Rustam Isajev (22) fra Larvik tok bronse i klassen minus 70 kilo i MMA.

Isajev, som har bakgrunn som bryter, vant kvartfinalen mot Polen etter ett minutt etter å ha fått inn en kvelning. I semifinalen ledet han mot Tyskland, men gikk på en miss og ble fanget i et grep da det gjensto 30 sekunder av kampen, og tapte.

Suksess hadde også Porsgrunn-mannen Henrik Sebastian Bach Pedersen. 23-åringen fra Telemark, som trener i Larvik, gikk helt til topps i klassen minus 65 kilo i thaiboksing – og det for andre året på rad.

Han ble også verdensmester i fjor, og kunne juble over å ha gjentatt bedriften i år. Porsgrunn-mannen har også tidligere vunnet British Open og Nordisk mesterskap, og blir betegnet av Heum som et stort talent.

– Tre verdensmestertitler i en liten by med bare 40.000 innbyggere i en bitte liten klubb i et land der MMA ikke er utbredt, er bra, understreker treneren, som er stolt av utøverne sine.