Aksjonslederne trenger bidrag: - Det handler om barnas rett til en fremtid

Følg et barn til skolen: Olav Nordheim (t.v), Vibeke Ravndal, Elise Landa Omsland og Maud Ravndal oppfordrer til å bidra med å følge et barn til skolen.

Følg et barn til skolen: Olav Nordheim (t.v), Vibeke Ravndal, Elise Landa Omsland og Maud Ravndal oppfordrer til å bidra med å følge et barn til skolen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

TV-aksjonen NRK UNICEFs slagord er «Følg et barn til skolen». Nettopp dette oppfordrer fylkesaksjonsleder Vibeke Ravndal, Elise Landa Omsland og varaordfører Olav Nordheim alle i Larvik til å gjøre.

DEL

- Vi må klare å tenke litt større, og se det store bildet. Dette handler om noe større enn oss selv - dette handler om barnas rett til skole, utdanning og rett og slett en fremtid, sier Vibeke Ravndal, som er fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Vestfold.

- Det høres litt klisjè ut, men vi kan faktisk bidra med å gjøre verden til et bedre sted, sier Elise Landa Omsland.

Ravndal forteller at pengene som tjenes inn skal hjelpe en halv million barn.

- Vi ønsker så sårt å hjelpe, men for å få det til, trenger vi en skikkelig innsats fra larviksfolket, sier varaordfører Olav Nordheim.

LES OGSÅ: Piombino satte opp ulovlig mur – trues med riving og tvangsmulkt

- Samler lokalsamfunnet

Det fortelles at det ofte er de samme som har gått i mange år, og at de ønsker å rekrutere nye bøssebærere.

- Mange opplever det som en svært givende funksjon, og stiller opp år etter år. Dette er jo rett og slett verdens største dugnad, og det krever mobilisering, sier Ravndal.

Nordheim forteller at folk ofte opplever som positivt for byene og bygdene.

- Det samler jo lokalsamfunnet, og skaper et ordentlig sterkt fellesskap i nærmiljøet. Det er jo en grunn til at folk går år etter år, sier han.

- Det er en helhet i det som mange ikke helt klarer å se, men det er så viktig at barn får utdanning. Hvis du ikke får skole, har du ingen mulighet til å kunne bidra i samfunnet. Hvis du får en god utdanning, og en jobb, får du lønn og betaler skatt, så kan det bygges veier og folk får bedre tilbud på generell basis. Det er i litt store trekk, men poenget er at dersom man ikke gir barn og unge muligheten til utdanning, vil det være ødeleggende for all framtid, sier Ravndal.

Hvert barn er en mulighet: Et av TV-aksjonen NRK UNICEFs slagord er "Hvert barn er en mulighet".

Hvert barn er en mulighet: Et av TV-aksjonen NRK UNICEFs slagord er "Hvert barn er en mulighet". Foto:

LES OGSÅ: Ingrid hørte hjerteskjærende lyd i to døgn - så kom brannmennene og tok affære

Ønsker å engasjere næringslivet

Både Omsland, Ravndal og Nordheim ønsker å engasjere næringslivet mer enn de tidligere årene.

- Støtten fra næringslivet har vært nesten fraværende de tidligere årene, og vi ønsker jo at de skal ha lyst til å bidra de også, sier Nordheim.

De påpeker også at det ikke tar så lang tid å stille opp for barnas fremtid.

- Det er så enkelt å hjelpe. Alt vi ber om er to timer av din tid i oktober. Når man tenker over det, så er ikke det så fryktelig mye, sier Omsland.

- Og når man tenker at det handler om barn, så burde det ikke være en vanskelig avgjørelse. Alle bør være med å følge et barn til skolen, legger Ravndal til.

- Handler om viljen til å bidra

De slår også fast at ingen bidrag er for små.

- Ingen bidrag er for små. For selv om det handler mye om penger, handler det også om viljen til å bidra, sier Ravdal.

Hun forteller at det er flere ulike betalingsmetoder for å hjelpe.

- Man kan gi kontant, eller man kan vipse. Man kan også besøke nettsiden giverstafett.no, eller lage en Spleis-konto. Ved hjelp av Spleis-kontoen kan folk enagsjere gruppene og gatene eller nabolagene de tilhører, forklarer hun.

- Alene kan vi ikke gjøre så mye for hele verden, men sammen kan vi utrette noe stort, avlsutter Omsland.

Artikkeltags