Oppfordrer til å hjelpe: – Næringslivet kan få Larvik opp fra jumboplassen i Vestfold

Følg et barn til skolen: Slagordet for TV-aksjonen er "Følg et barn til skolen", og det er nettopp dette Nygaard og Ravndal oppfordrer larviksbedriftene til å gjøre.

Følg et barn til skolen: Slagordet for TV-aksjonen er "Følg et barn til skolen", og det er nettopp dette Nygaard og Ravndal oppfordrer larviksbedriftene til å gjøre. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Slagordet for TV-aksjonen er «Følg et barn til skolen» Nå oppfordrer næringslivsansvarlig og fylkesaksjonsleder næringslivet i Larvik til å sende inn store og små bidrag, for å gi barn muligheten til skolegang.

DEL

Til tross for at Sondre Nygaard er næringslivsansvarlig for hele landet, og Vibeke Ravndal er fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Vestfold, innrømmer de at Larvik er spesielt viktig for dem i det arbeidet de gjør.

– Sondre jobber jo for hele landet, og jeg jobber jo for hele Vestfold, men så er det allikevel sånn at hjertet banker litt ekstra for vår hjemby Larvik, sier Ravndal.

De forteller at byen i fjor hadde fem bidrag fra næringslivet til TV-aksjonen, derav kun ett av bidragene var fra en bedrift. I år håper de dette vil være annerledes.

– Vi hadde fem bidrag fra næringslivet i Larvik i fjor – i Sandefjord hadde de 59. Det kan vi jo ikke være bekjent med, sier Nygaard med glimt i øyet.

– Det kan hende at bedriftene føler de ikke har fått tilbudet om å bidra, og da må vi ta det på vår kappe. Men i år vil bedriftene bli utfordret til å bidra, og vi håper at alle i Larvik ønsker å være med på å hjelpe til med å gi barn og unge utdanning, sier Ravndal.

LES OGSÅ: Late jegere, joikakaker og pinnekjøtt

– På bunnen i Vestfold

De er også enige om at det er viktig at Larvik forbedrer resultatene fra de tidligere årene.

– I fjor var Vestfold nr. 16 av 19 fylker på lista over hvem som ga mest, og Larvik lå på bunnen i Vestfold. Larvik er full av flinke og rause mennesker, som er opptatt av skole og kunnskap, så der hører vi ikke hjemme. Næringslivet må hjelpe Larvik ut av jumboplassen i Vestfold, sier Nygaard.

– Larvik er en by som har tatt inn over seg hvor utrolig viktig det er med kunnskap. Men det skal jo ikke bare gjelde her, det skal faktisk gjelde i hele verden. Og for bedrifter som er avhengige av eksport og import, er det jo viktig med kunnskap – for hvis folk der ute ikke kan noe, hvis de ikke har et næringsliv å kunne samarbeide med, så funker det faktisk ikke. Man er helt avhengig av verden der ute også, sier Ravndal.

Bunnen av lista: Ravndal og Nygaard mener Larvik ikke hører til på bunnen avlistene, og håper på bedre resultater i år.

Bunnen av lista: Ravndal og Nygaard mener Larvik ikke hører til på bunnen avlistene, og håper på bedre resultater i år. Foto:

LES OGSÅ: Bil har kjørt av veien, én person til sykehus

Utfordre andre bedrifter

Nygaard er svært klar på at ingen bidrag er verken for store eller for små,og at alle bidrag er ønskes velkommen. 

- Unicef er en fantastisk organisasjon, og årets aksjon vil gjøre en stor forskjell for hundretusener av barn. For 2000 gir man skolemateriell og undervisningsutstyr til over 40 elever et helt år, sier Nygaard.

Nygaard og Ravndal forteller at bedriftene allerede nå kan begynne å gi penger, ved å gå inn på blimed.no. Etter bidraget er sendt, kan man også utfordre en annen bedrift til å gi penger. De forteller også at det vil bli satt i gang et annet initiativ for å utfordre larviksbedriftene.

– Det er kun bedrifter og organisasjoner som får gi penger før 22. oktober, og det er rett og slett fordi bøssebærerne skal slippe å møte folk i døra som allerede har gitt penger, avslutter Nygaard.

Artikkeltags