Gå til sidens hovedinnhold

Aleksanders (30) voldsmann (26) ble ikke hørt – straffen på seks år står for den brutale volden etter Stavernfestivalen

Artikkelen er over 1 år gammel

Vitner beskrev det som at voldsmannen sparket til hodet til Aleksander Farmen (30) som en fotball. Han ble lam av den brutale volden. Nå har gjerningsmannen fått sin straff.

Norges Høyesterett har avslått anken fra 26-åringen fra Larvik, som i Agder lagmannsrett i oktober i fjor ble dømt til seks års ubetinget fengsel for den brutalevolden han utsatte Farmen for på Gamle Stavernsvei på Rødberg 14. juli 2018.

Mens han i tingretten ble dømt til å betale en erstatning på 600.000 kroner, senket lagmannsretten dette erstatningsbeløpet til 500.000 kroner.

– Hvis jeg kunne gjort noe annerledes den dagen, skulle jeg ønske jeg hadde gjort det, sa 26-åringen i lagmannsretten, da ankesaken gikk der i fjor høst.

Da hadde han nettopp, for første gang siden den dramatiske sommernatten etter festivalen, innrømmet at det var han som var voldsmannen. Den nå voldsdømte Larvik-mannen løy så lenge han klarte, men la alle kortene på bordet til slutt.

Les også

Klarte ikke å lyve mer: – Da jeg så ham første gangen, fikk jeg sjokk

Tillot ikke anken

Nå er dommen rettskraftig etter at ankeutvalget i Høyesterett like før jul enstemmig avgjorde at de ikke ville tillate at anken til 26-åringen ble fremmet for Høyesterett.

26-åringens forsvarer, Thomas Øiseth fra Advokatfirmaet Furuholmen Dietrichson, argumenterte i lagmannsretten i fjor for å få ned erstatningssummen, som han påpekte var like høy som det flere ofre fra Utøya fikk.

Den ble også satt ned, men anken til Høyesterett vedrørende straffeutmålingen, ble ikke tatt til følge.

For tidlig å se omfanget av skadene

Det ble under rettssaken varslet at det vil komme sivile søksmål med høye beløp i form av blant annet menerstatning og erstatning for tapt arbeidsinntekt.

Farmens bistandsadvokat, Knut-Ole Bakke Hansen, opplyser i en e-post til ØP at det per nå ikke er fremmet sivile søksmål mot gjerningsmannen.

«Det er fortsatt for tidlig å fastslå omfanget av skaden», skriver Bakke Hansen i e-posten.

Les også

Forsvareren anker og advokat varsler sivilt søksmål: – Da snakker vi om et betydelig beløp

Kommentarer til denne saken