Alexis (28) fikk en bra start i fjor – i år har han mer enn doblet omsetningen: – Det går veldig bra

STORFORNØYD: Alexis Rodrigues da Silva (28) regnet med en forsiktig start da han åpnet i fjor, men var likevel fornøyd med fjoåret. I år har pilene pekt kun én vei. Arkivfoto: Sigrid Ringnes

STORFORNØYD: Alexis Rodrigues da Silva (28) regnet med en forsiktig start da han åpnet i fjor, men var likevel fornøyd med fjoåret. I år har pilene pekt kun én vei. Arkivfoto: Sigrid Ringnes

I fjor sommer åpnet Alexis Rodrigues da Silva en ny foodtruck i Stavern, og han er så fornøyd med mottakelsen at han har planer om oppussing og utvidelse til neste år.

DEL

– Jeg var fornøyd med fjoråret, men det tar selvsagt tid å bli litt kjent, forteller han.

I år har Alex's Foodtruck tydeligvis blitt lagt merke til der den står på plassen tvers overfor Skipperstua, for omsetningen har skutt i taket.

– I fjor solgte vi for cirka 300.000 kroner. På 87 dager i år har vi omsatt for 700.000 kroner. Det går veldig bra, sier han stolt.

Alexis har bred erfaring fra restaurantbransjen, og driver foodtrucken sammen med samboeren. Men neste år vurderer han å få inn ekstrahjelp i fellesferien.

– I en periode solgte vi for over 30.000 kroner dagen. Det har vært hektisk, så det kan hende vi må få inn hjelp neste år. Spesielt på ettermiddagene blir det fort kaotisk.

Alexis er fra Portugal, og det er blant annet portugisiske smaker han frister kunden med. Og hovedsakelig gourmetpølser og grillspyd.

– Det er for mye kebab i Norge! Jeg opplever også at noen sier: «Å, har dere bare pølser?». Da sier jeg at nei, dette er ikke pølser. Jeg driver med hot dogs, det er noe helt annet enn hva folk her tenker på med pølser, sier han.

For det er ikke vanlig pølse i brød han selger, her går det i gourmetpølser fra Abrahamsen med pølsebrød fra Majas, og med tilbehør som italienske og spanske oster, avokadosalsa, jalapenosalat, chili con carne, maismajones med mer.

Tilbakemeldingen fra kundene er Alexis i hvert fall veldig fornøyd med.

– Vi ligger som nummer to over spisestedene i Stavern på TripAdvisor, og nummer åtte i Vestfold. Og det i vårt andre år, sier han stolt.

Flere planer for neste år

Nå håper Alexis at han får stå på samme sted med foodtrucken også neste år.

– Jeg må søke byggesaksavdelingen om tillatelse, og den varer i to år, så jeg håper jeg får forlenget den, sier han.

Plasseringen er han nemlig veldig fornøyd med.

– Alle som kommer til Stavern, går forbi meg, sier han.

Får han innvilget søknaden, har han planene klare for neste år.

– Vi tenker å pusse opp trucken, og vi driver og jobber med en ny logo sammen med en designer. I tillegg vil jeg gjerne kjøpe en bil som vi kan reise rundt med i tillegg, som for eksempel til Stavernfestivalen og andre eventer, forteller Alexis.

Trucken han har i dag, står fast stasjonert i Stavern, hvor han har fått serveringsbevilling fra april til september.

Men én ting har han ikke tenkt å endre på.

– Jeg skal fortsette med det samme konseptet.

Åpner til påske

Hvis han får tillatelse til å fortsatt stå i Stavern, planlegger han å åpne til påske neste år.

– Vi droppet det i år, men selv med koronatilstander var det mye folk i Stavern i påsken. Neste år skal vi holde åpent, sier han bestemt.

Årets sesong varer imidlertid ikke så mye lenger.

– Vi vil holde åpent i to helger til, så stenger vi for i år. Det er mindre folk i Stavern nå, og når fellesferien er over, er det ikke like mye å gjøre, sier han.

Selv om han er fornøyd med å drive foodtruck i Stavern, er drømmen hans noe enda større.

– Det er å drive egen restaurant, sier han, og røper at han har flere konsepter i ermet.

En dag skjer det.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken