Alle avgjørelser kan ikke falle i smak

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Barnehagedebatter har også jeg deltatt i. Men det var tilbake på tidlig syttitall, da jeg som nyvalgt kommunestyremedlem, og småbarns pappa, ikke synes det var så viktig at kommunen skulle bruke særlig mye ressurser på disse nymotens greiene.

Så har jevnlig barnehagebesøk i mer enn 20 år, sammen med barnebarn, endret kraftig på dette synet. Grenda vi bor i har da også en svært god barnehage til glede for nærmiljøet. Og det er viktig at lokale entusiaster står opp for det en har, og vil beholde.

Rådmannen i Larvik har regnet ut at vi har overkapasitet på barnehageplasser i kommunen. Han sier naturlig nok at dette kan vi ikke ta oss råd til, og peker også på hva vi bør gjøre for å få redusert kapasiteten. Dette er rådmannens plikt, og det er vel han som sitter med best oversikt over ståa får vi tro. Så er det politikernes plikt å forvalte skattepengene våre, slik at de blir tilpasset samfunnets mange krav, og behov.

Vi har åpenbart fått en ordfører som tar sin oppgave på alvor. En ordfører med stor ledererfaring, og som vet at ikke alle avgjørelser som må tas, kan falle alle i smak.

Det ville vært bra om et samlet politikerkorps for en gangs skyld kunne samle seg om et vedtak som gagnet fellesskapet vårt, og la lysten til å score billige poenger ligge.

Nå ville vel ikke dette være helt likt larvikspolitikerne, og det er vel også innspill i mediene som tyder på at ikke alle tenker å ta dette inn over seg. Så får vi vel leve med at noen av småpartiene må skvaldre og mene noe om alt og intet, vesentlig eller ei.

Jeg er glad for at det lykkes å få til et styringsdyktig flertall etter valget, og håper at de ikke roter seg helt bort i denne saken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken