– Ja, nå er jeg på Facebook, kunne Wenche Alexandersen fornøyd konstatere etter litt kyndig veiledning fra Edgaras Slezas fra IT-linjen ved Sandefjord vgs.

Seniornett i Larvik hadde samling i Sliperiet torsdag. På agendaen: Facebook.

Dette sosiale mediet med 500 millioner brukere på verdensbasis har blitt allemannseie, så også blant seniorene.

Elevene hadde fått tid til å forberede forelesningen som Per Jr Nesheim og Matias Næss ledet for de 45 fremmøtte seniorene.
 
Godt og vel en tredjedel hadde allerede en bruker på Facebook, men spørsmålene var mange og varierte til selve bruken av nettsamfunnet.

Elevene gikk gjennom basisen som å registrere seg, legge til venner, personvern og noen gode etiske råd i samme slengen.

Nysgjerrighet

– Ja, nå har jeg fått meg en venn, smiler Alexandersen etter litt flere tastetrykk.

Ved siden av henne på et bord i Sliperiet sitter også Arvid Fagervold med planer om å registrere en bruker.

– Jeg vet ikke hva jeg skal bruke det til, men man blir jo nysgjerrig. Alle er på Facebook, hvorfor er de det, under Fagervold seg på.


Så da vil han gjerne lære mer om det.

I fjor høst ble han med på datatreff og kjøpte eget nettbrett i august.

– Det er gøy, men også mye vi ikke har bruk for. Men sånn som nettbank er jo blitt helt nødvendig å kunne, sier Fagervold.

Gjenopptar kontakt

Alexandersen sier hun også har vært aktivt med på Seniornetts samlinger en stund. Hun visste mange var på Facebook fra før og nå ønsker hun å bruke nettstedet til å finne igjen dem hun har mistet kontakten med.

For Slezas som hjalp Alexandersen og Fagervold var det en ny situasjon å være i. Tredjeklassingen ved IT-linjen trodde imidlertid det skulle være vanskeligere å lære bort Facebook enn det viste seg.

– De lærer ting ganske fort, sier han.

Leder i Seniornett, Aud Gulvik, var strålende fornøyd med oppmøtet og engasjementet fra både seniorene og elevene.

– Det var egentlig bare rundt 20 påmeldte, så at vi ble 45 er veldig bra, sier Gulvik.