Alle sykehjem i Larvik er stengt for besøkende

Kommunen vil hindre smitte på sykehjemmene.

DEL

Konsekvensene av koronaviruset øker stadig i omfang. Siste nytt i Larvik er at samtlige sykehjem er stengt for besøkende.

Dette bekrefter Larvik kommune overfor Østlands-Posten like før klokken 12.30 tirsdag.

Stengingen av sykehjemmene er det første store korona-grepet som tas her i Larvik.

Kommunalsjef for helse og mestring, Guro Winsvold, forteller at tiltaket er iverksatt for å forebygge smitte og skjerme dem som er mest utsatt.

– Ingen beboere er smittet per nå, men vi vil prøve å hindre at smitte kommer inn, sier hun.

Ifølge Winsvold vil man imidlertid legge til rette dersom noen skulle ha spesielle behov for å være sammen med sine kjære.

– Da kan man ta kontakt med sykehjemmet det gjelder.

Informasjon til pårørende om tiltaket vil bli lagt ut på kommunens hjemmesider tirsdag ettermiddag.

Her er noen råd fra Larvik kommune for å begrense koronasmitte:

– Følg hygienerådene fra Folkehelseinstituttet (www.fhi.no)

– Sørg for god håndhygiene. (Grundig vask med såpe er tilstrekkelig. Bruk av antibakk et godt alternativ.)

– Unngå håndhilsning og klemming.

– Vurder om møter, sammenkomster eller arrangementer som skal avholdes er nødvendig eller kan utsettes.

– Ønsker du å få råd om et arrangement bør avlyses, kontakt kommunen via kommunens nettside eller ta kontakt med servicekontoret.

– Ikke be om å bli testet for virus dersom du ikke tilfredsstiller disse kriteriene: Har vært i risikoområde eller har vært i kontakt med noe som har vært der. Du skal kun testes hvis du har symptomer på sykdom.

– Karantene SKAL overholdes. Blir du testet, skal du være i karantene i 14 dager, uansett om du får symptomer på sykdom eller ikke.

– All testing foregår hjemme. Ikke reis til lege eller legevakt for å bli testet. Ring for avtale om testing dersom du mener du fyller kriteriene satt av Folkehelseinstituttet.

– Tenk deg om før du besøker mennesker som er i risikogrupper: eldre mennesker, mennesker med astma, diabetes eller andre alvorlige sykdommer.

– Barn rammes sjeldnere av sykdom enn voksne og eldre, men kan likevel smitte andre.

– Tenk deg om hvordan du forholder deg til andre i hverdagen i forbindelse med trening, arbeid og fritid.

– Prøv å holde deg frisk av andre sykdommer. Da belaster du helsevesenet mindre og opptar ikke kapasitet som trengs til sårbare grupper ved utbrudd av korona.

– Ha forståelse for at noen tilbud kanskje ikke vil være tilstede i en periode der det jobbes for å forsøke å unngå spredning av virussmitte så mye som mulig.

– Følg råd og oppdateringer som legges ut på kommunens nettside, skolers nettsider, eller informasjon som gis fra organisasjoner og internt fra næringsliv. Respekter de begrensninger som settes fra kommunen.


Artikkeltags