Nå kan du få hjelp fra Ingvar

Oppsving: Ambjørnsenprisen fikk et oppsving i fjor etter at ungdom fra hele fylket kunne sende inn tekster til Ingvar Ambjørnsen og juryen.

Oppsving: Ambjørnsenprisen fikk et oppsving i fjor etter at ungdom fra hele fylket kunne sende inn tekster til Ingvar Ambjørnsen og juryen.

Artikkelen er over 3 år gammel

Han leiter etter «anslaget» eller den rette «kloa». Ingvar Ambjørnsen er fortsatt motivert for å finne de litterære spirene i Vestfold. Kanskje det er din tur i år?

DEL

Er du mellom 14 og 20 år. Har du muligheten til å bli vurdert av en av landets store forfattere, Ingvar Ambjørnsen. Sammen med Litteraturuka i Vestfold og Amedia-avisene i fylket vil Ambjørnsen plukke ut de beste forfatterne og tilby dem oppfølging om de ønsker det. At det vanker en sjekk på 20.000 kroner til vinneren, bør også nevnes selv om Ambjørnsen mener det ikke bør være motivasjonen for å begynne å skrive.

Ser etter det spesielle

– Jeg ser etter stemmene. Kall det gjerne «kloa». Det spesielle, det særegne som gjør at du kan gjenkjenne forfatteren, sier Ingvar Ambjørnsen som har fartet fylket rundt på flere titalls arbeidsplasser og presentert bloggeren Elling.

– Nå forventer ikke jeg at disse ungdommene allerede skal ha en utviklet «stemme» som kan gjenkjennes. Men jeg ser etter tendensene i en slik retning, sier han og innrømmer at han ser fort hvem som har noe å fare med.

– Som regel tegner noen seg klart ut, og i fjor kom det inn mange bra tekster. Jeg tror det var lurt å utlyse konkurransen over hele Vestfold, sier Ambjørnsen som håper på like bra respons i år.

– Det kom inn mye stoff i fjor, og generelt lå det på et høyt nivå. Jeg vet ikke hvorfor, men vi fikk en tekster som var veldig ferdige og veldig «voksne» om jeg kan bruke et slikt uttrykk, sier Ambjørnsen.

Prisutdeling: ØPs Per Albrigtsen stod for prisutdelingen i fjor sammen med forfatter Ingvar Ambjørnsen. Her er det Andreas Nelu Bentzrød som får 2. prisen.

Prisutdeling: ØPs Per Albrigtsen stod for prisutdelingen i fjor sammen med forfatter Ingvar Ambjørnsen. Her er det Andreas Nelu Bentzrød som får 2. prisen.

Pengepremier

I utlysningsteksten fristes det med pengepremier; 20.000 til vinneren, og henholdsvis 8.000 og 5.000 til 2.- og 3. prisen.

Kanskje vel så viktig er oppfølgingen Ambjørnsen kan hjelpe med om finalistene ønsker det.

– Alle finalistene fra i fjor har jeg vært i kontakt med med i etterkant. Faktisk får jeg et ferdig manus tilsendt nå fra en av de tre, sier han og ser på responsen at alle tre mener alvor med skrivingen.

Stor inspirasjon

Andreas Nelu Bentzrød fra Stavern vant 2. prisen i fjor, og diplomet han mottok fra inspirator og forbilde Ingvar Ambjørnsen, henger på hybelen hans i Trondheim.

– Den utmerkelsen inspirerte meg skikkelig, og jeg har hatt kontakt med Ingvar flere ganger etterpå. Han har gitt meg både gode og konstruktive tilbakemeldinger, fortalt meg litt om hvordan det er å leve som forfatter og om forlagsbransjen og hvilke regler som gjelder der. Alt dette har gjort meg til en ivrigere skribent, og nå har jeg både noveller og romanutkast liggende som jeg skal bearbeide utover sommeren, sier Bentzrød.

– Ingvar er kresen på tekst, men kommer du gjennom nåløyet er det en voldsom inspirasjon, sier Stavernsgutten Nelu Bentzrød.

Fakta:

Skriv en novelle, petit, et kåseri, en reportasje, filmmanus/kortfilm eller bloggtekst så kanskje du vinner Ambjørnsenprisen! Ungdom i Vestfold kan delta.For ungdom fra Vestfold mellom 14 og 20 år.

Hovedprisen er på 20.000 kroner. 2. pris på 8.000 kroner og 3. pris på 5.000 kroner.

Vinneren får dessuten tilbud om oppfølging av Ingvar Ambjørnsen.

Teksten skal være en avsluttet historie innenfor kategoriene: novelle, petit, kåseri, reportasje, filmmanus/kortfilm, bloggtekst.

Ikke nøl! Send inn ditt bidrag til

ambjornsenprisen@op.no innen 1. oktober.

Prisen er et samarbeid mellom Ingvar Ambjørnsen, Amedia-avisene i Vestfold og Litteraturuka i Vestfold.

E-post: ambjornsenprisen@op.no

Artikkeltags