Gå til sidens hovedinnhold

Ambjørnsen om årets vinner: – Akkurat slik den skal være!

Artikkelen er over 4 år gammel

Thea Eline Amundsen (19) fra Stavern stakk av med førsteplassen under årets utdeling av Ambjørnsenprisen på Sanden Scene i Bølgen.

Siden 2007 har Ambjørnsenprisen blitt delt ut. Bidraget må være en avsluttet historie innen sjangerne novelle petit, kåseri, reportasje, filmmanus/kortfilm eller blogginnlegg.

– Nivået på tekstene de siste årene har steget betydelig. Mengden derimot varierer veldig. På det høyeste har vi hatt om lag 140 bidrag, men denne gangen var det kun i underkant av 40. Jeg fryktet at vi ikke kom til å finne en verdig vinner, helt til jeg fant disse tre, forteller Ingvar Ambjørnsen.

 

Overraskende seier

Bidragene som klarte å fange oppmerksomheten hans, var en fantasyfortelling skrevet av Markus Olsen (21) fra Nøtterøy. De to andre nominerte, var av sjangeren novelle – den ene skrevet av Miriam Skjeggerød (19) fra Vear og den andre av Thea Eline Amundsen (19) fra Stavern.

LES OGSÅ: De nominerte til Ambjørnsenprisen 2017

 

Til tross for hard konkurranse, var det Thea Eline som trakk det lengste strået med teksten kalt «Innflytter». Ambjørnsen beskriver novellen som fin og kryptisk, akkurat slik den bør være.

– Jeg skrev «Innflytter» i sommerferien og hadde en ganske klar idé da jeg startet selve skriveprosessen. Bare det å være nominert er en stor bonus. Jeg hadde jo ikke lest de andre nominerte tekstene, så det ble en overraskelse, sier hun.

Og med det mottar hun premien på 20.000 kroner, men hva de skal brukes til, er usikkert.

– Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal bruke pengene på. Kanskje det blir en reise.

Veileder unge talenter

Sammen med Thea Eline, får også Miriam og Markus tilbud om veiledning fra Ambjørnsen. Selv om denne delen av premien ikke er pålagt, synes æresborgeren det er veldig kult å hjelpe unge talenter.

LES OGSÅ: Ingvar Ambjørnsen vant kunstnerpris

– Alle de nominerte er vinnere, og det er viktig å forstå at tekstene deres har stort potensial, uavhengig av pallplasseringen. Målet med hele konkurransen, er jo å finne en fremtidig forfatter. Men uansett hvilket yrke de ender opp med, håper jeg de fortsetter å skrive, avslutter han.  

Kommentarer til denne saken