(Tønsbergs Blad): SISTE: E18 var stengt i begge retninger mellom Hellandkrysset og Islandkrysset til klokken 18 onsdag. Så kom en ny beskjed om at et felt ble åpent et felt i hver retning frem til kl. 21.00. Deretter ble veien stengt på nytt for utbedring av autovern og elektronikk.

Klokken 09.49 onsdag rykket mannskapene fra Kopstad stasjon ut etter melding om kjøretøy på taket på E18 Helland, Holmestrand. En ambulanse med pasient om bord fikk sleng og havnet på taket i midtrabatten.

– En person fastklemt, våken og bevisst, stod det i Sør-Øst politidistrikts Twitter-melding. Den fastklemte personen ble frigjort i 10-tiden onsdag.

En luftambulanse landet på E18 for å frakte en av de involverte i ulykken til Oslo universitetssykehus.

Krasjet under utrykning

Kommunikasjonsrådgiver Line Jacobsen ved Sykehuset i Vestfold sa like før klokken 11 onsdag at det var tre ansatte fra Sykehuset i Vestfold og en pasient i ambulansebilen som veltet på E18.

– Onsdag formiddag ble en ambulanse på utrykning til Oslo involvert i en alvorlig trafikkulykke. Det er personskader på ansatte, men vi kan ikke si noe mer om tilstanden nå.

En ansatt ble sendt til Oslo universitetssykehus med helikopter.

– Pasienten som var i den opprinnelige ambulansen blir fraktet til Oslo universitetssykehus i en ny ambulanse. De to øvrige sendes til Sykehuset i Vestfold.

Jacobsen forteller at SiV prioriterer ivaretakelse og oppfølging av ansatte.

– Ambulansetilgangen og beredskapssituasjonen blir ivaretatt gjennom omdisponering av ressurser.

Kjørte forbi stedet

Tønsbergs Blad snakket med en som kjørte forbi ulykkesstedet rett etter det hadde skjedd. Han sa det ikke så bra ut.

– Da jeg så dette, tenkte jeg ... helvete. Dette er ikke bra. Jeg tror jeg så en pasient som lå inne i ambulansen, men jeg er ikke sikker, sa vitnet.

Mannen var på vei fra Holmestrand til Horten, og sier det var glatt og stedvis litt snø som skapte trøbbel.

– Snøen er veldig tung.

– Hva tror du er årsaken til ulykken?

– Det er vanskelig føre, og kanskje fart. I tillegg er det mange som kjører i venstre fil, og det kan kanskje også ha skapt problemer, sa han.

Det var slaps i veibanen og snø i lufta onsdag.

– Spesielt når ulykken rammer kolleger

Klokken 11.30 kommer Vestfold interkommunale brannvesen med en ny oppdatering på Twitter.

– Vi var på stedet drøye tre minutter etter varsling. Da er to fra ambulansen oppegående og pasienten ligger tilsynelatende uskadd på båra bak i bilen, som ligger tilsynelatende uskadd på båra bak i bilen, som ligger på siden. En person satt fastklemt, sa underbrannmester Thomas Klavenæs og begynner å fortelle mer om situasjonen:

– Vi starter hurtigfrigjøring, klipper A-stolpene ved frontruta og i tillegg vinsj og vaier fra brannbilen for å dra i taket. Så kutter vi B-stolpen med bajonettsag, før vi sammen med ambulansepersonell får den skadde ut så forsiktig som mulig. Det er spesielt når ulykken rammer kolleger i nødetatene, særlig for de andre fra ambulansetjenesten på stedet. Vi håper at vedkommende ikke er alvorlig skadet og ønsker god bedring, avsluttet brannmester Klavenæs.