Charlotte (28) lever ut sin største drøm: – Jeg kunne aldri hatt et hus og en fast jobb her hjemme

32.000 FØLGERE: Charlotte Døvle er en av mange lokale nominerte i konkurransen om å bli Norges beste på Instagram. Hun har selv 32.000 følgere på sin profil.

32.000 FØLGERE: Charlotte Døvle er en av mange lokale nominerte i konkurransen om å bli Norges beste på Instagram. Hun har selv 32.000 følgere på sin profil. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

18 år gammel bestemte Charlotte Døvle seg for å droppe A4 livet, og reise verden rundt. Nå er hun nominert i konkurransen om å bli Norges beste på Instagram.

DEL

– Det mest irriterende jeg vet er når folk sier til meg at jeg er så heldig, sier Charlotte Døvle (28).

– Mitt liv handler ikke om flaks, det har vært et aktivt valg og jeg har ofret mye for å kunne leve sånn jeg gjør. Det vil jeg så gjerne formidle videre: har du en drøm, noe du tenker du vil gjøre, så få det til å skje.

32.000 følgere

Nettavisen og 24 lokalaviser i Norge skal før jul kåre Norges beste på Instagram. Fortsatt kan du nominere deg selv eller noen du kjenner til konkurransen. Charlotte Døvle ble meldt på av ei venninne.

VERDEN RUNDT: Charlotte Døvle har gitt opp A4 livet og reiser verden rundt

VERDEN RUNDT: Charlotte Døvle har gitt opp A4 livet og reiser verden rundt Foto:

– Jeg husker veldig godt da Instagram kom i 2010, jeg hadde android telefon og det var kun tillatt på iPhone. I to år stod jeg på venteliste. Jeg tok mye bilder på reisene mine og tenkte at det var et fint sted å dele dem. 

I dag har hun 32.000 følgere fra hele verden. Charlotte Døvle legger ut sobre reislivsbilder med farger og solskinn.

– For meg skjedde det en stor forandring på bare ett år. Plutselig gikk jeg fra 3000 til nesten 30.000 følgere. Det var helt vilt, men veldig moro. Instagram har på mange måter vært min døråpner.

Sjenert blogger

I begynnelsen var hun aldri med på bildene selv.

– Jeg er supersjenert og hater egentlig oppmerksomhet. Men etter et par år skjønte jeg at du får mye mer engasjement om du er aktiv selv. Løsningen ble og stort sett alltid ta bilder av meg selv bakfra. Det gir en gjenkjennelig effekt, som fungerer bra.

Bildene er det som regel kjæresten eller foreldrene som tar.

– Men jeg stiller inn og gjør alt klart. He-he. Så trykker de på utløseren. Det er nok ikke alltid man tenker så mye over hvor mye tid det tar å lage et bilde. Jeg bruker fort tre timer, samtidig er det noe av det jeg liker aller best. Den kreative biten.

Takker farmor

Charlotte Døvle har vokst opp i en familie som sjeldent reiste lenger enn Danmark.

– At jeg skulle ha denne rastløsheten i meg, er egentlig veldig rart, hun.

– Den eneste i familien som forstod meg var farmor.  Hun sa til meg: ikke hør på hva alle andre sier, gjør det som er best for deg.

Derfor, 18 år gammel, skrev hun ned tretti punkter som skulle være realisert før fylte 30.

– Nå er jeg 28 og har to igjen, forteller hun.

– Å jobbe med dyr i en eller annen form, og en roadtrip i Australia. Da jeg var ferdig med videregående bestemte jeg meg for å droppe alle forventingene jeg hadde til meg selv.  Det skjedde nesten over natta.  Jeg kunne aldri hatt et hus og en fast jobb her hjemme, det hadde ikke fungert for meg.

Et surfbrett i Indonesia

Noe av det fineste Charlotte Døvle har opplevd de siste syv åra, skjedde på et surfebrett i Indonesia.

– Plutselig dukket det opp en stor flokk med ville delfiner som hoppet rundt meg. Og jeg bare stod der, helt alene, og titta. Det var utrolig.

Til våren håper hun å flytte til Indonesia med kjæresten gjennom 10 år, som snart er ferdig utdannet lege.

– Heldigvis er han eventyrlysten som meg, ellers ville ikke dette gått.

Jeg har ikke peiling på hvorfor dette er så riktig for meg.  Jeg bare vet at det er noe jeg må gjøre.

Charlotte Døvle

Alle reisene, alle opplevelsene, deler hun på sin reiseblogg Sunshine Seeker.

– Det er mange som kontakter meg for å få tips. Og jeg synes bare det er gøy å dele med andre. Mange har nok en tanke at det å reise må koste veldig mye penger, men det trenger det ikke å gjøre. Jeg har reist i syv år nå ved siden av studier i markedsføring, merkevarebygging og grafisk design. Det handler mest om prioriteringer, om å lytte til seg selv.

Charlotte Døvle sier at de fleste ikke forstår den uroen hun har i seg. Som først stilner når hun går av flyet i Indonesia og kjenner luktene, varmen og følelsen av å komme hjem.

– Jeg har ikke peiling på hvorfor dette er så riktig for meg.  Jeg bare vet at det er noe jeg må gjøre.

Bli med da!

Kjenner du noen som inspirerer deg på Instagram, kanskje er det deg selv? 

Her kan du sende inn din nominering på Østlands-Posten

Vi kontakter alle nominerte for å høre om de ønsker å delta i konkurransen.

Vi reposter bildene på brukeren norgesbesteinsta (https://www.instagram.com/norgesbesteinsta/)

Reglene for konkurransen er som følger:

  1. Alle kan nominere profiler fra Instagram, og det er ikke nødvendig å ha Instagram for å nominere.
  2. De nominerte må ha tilknytning til Norge eller være bosatt i Norge for å bli nominert. De nominerte må være personer.
  3. De nominerte må akseptere nominasjonen for å være deltager i finalerundene nasjonalt
  4. En slik aksept medfører også en rett til å reposte bilder som legges ut med hashtaggen til konkurransen i konkurranseperioden på Instagramkontoen til konkurransen.
  5. Deltagelse i konkurransen gir Amedias aviser mulighet til å bruke bildene som er tagget med samme hashtag i illustrasjoner for sakene som omtaler konkurransen eller deltageren. Øvrig bruk av bilder gjøres etter avtale.
  6. For å være deltager må profilen være offentlig tilgjengelig. Om profilen gjøres privat i løpet av konkurranseperioden vil deltageren ikke lenger kunne delta i konkurransen.
  7. Deltagere må stå fram med fullt navn for å være deltager i finalerundene.
  8. Det gis ingen kompensasjon for deltagelse i konkurransen utover premie som fastsatt.
  9. All informasjon om deltagere, nominerte og nominasjoner gjenbrukes ikke av Amedia på noen måte, og slettes etter konkurransens slutt.

Artikkeltags