Andreas (28) og flere andre har vært uten vann siden i går: – Synes det er tragisk at vi ikke har fått noen info

UTEN VANN: Andreas Andersson (28) og flere andre beboere på Farriseiedet og opp mot Kleiver har vært uten vann siden i går kveld. Han reagerer på at de ikke har fått noen informasjon fra kommunen.

UTEN VANN: Andreas Andersson (28) og flere andre beboere på Farriseiedet og opp mot Kleiver har vært uten vann siden i går kveld. Han reagerer på at de ikke har fått noen informasjon fra kommunen. Foto:

Det begynte med at trykket i springen ble dårlig, så forsvant vannet helt. Vanligvis sender kommunen ut SMS i slike tilfeller, men det skjedde ikke denne gang.

DEL

Flere husstander på Kleiver og Farriseiedet har vært uten vann siden fredag kveld, men de har ikke hørt noe fra kommunen.

– Jeg synes det er tragisk at vi ikke har fått noen info, sier Andreas Andersson (28) som bor i Granveien med samboeren Elise Amanda Nyheim.

Han har forsøkt å kontakte kommunen på flere telefonnummer, men kom ikke igjennom.

– Det startet med at trykket ble dårlig i går ettermiddag. Da var det to stykker her som sto og kikket ned i en kum. De sa de var der på grunn av brannen på barkefyllinga, forteller Andersson.

På kvelden forsvant vannet helt.

Den første meldingen i kommunens nettsystem kom inn klokken 21.31 i går, da fra en beboer i Granveien. Beboere både langs Kleiverveien, Granveien, Nesjarveien og Einerveien har meldt inn at de står uten vann.

KLEIVER OG FARRISEIDET: Det er i dette området flere husstander står uten vann. (Skjermdump fra kommunens kartverktøy)

KLEIVER OG FARRISEIDET: Det er i dette området flere husstander står uten vann. (Skjermdump fra kommunens kartverktøy)

– Vi mistet vannet i elleve-tolvtiden, sier Andersson.

De har ikke fått tak i vann andre steder enn så lenge, men er bekymret for at dette kan ta tid.

– Vi skal arrangere en bursdagsfeiring her i morgen, og vi har dyr som trenger vann også. I verste fall får vi stikke ned på Kiwi og få kjøpt vann der. Men vi håper jo at dette skal fikses raskest mulig, sier han.

Utfordrende jobb å finne feilen

Og forhåpentligvis er vannet nettopp snart tilbake.

– Vi har jobbet der i hele natt, og håper at vannet er tilbake i løpet av noen timer, sier Tom Mathisen, som er vaktleder for kommunalteknikk.

Han beklager at det har tatt tid, men forteller om en vanskelig jobb.

– Vi fikk inn melding om at flere hus sto uten vann i går, men brukte lang tid på å finne bruddstedet. Til slutt fant vi det i krattet nede ved krysset Granveien og Kleiverveien. Der var det ikke framkommelig, så vi har jobbet i natt med å få laget en vei ned. Nå har vi fått gravd, og funnet bruddstedet, så da er det å få byttet ut rørdeler og koblet til vannet igjen, sier Mathisen.

Han legger til at dette har vært en av de mest utfordrende jobbene han har hatt i sin tid som vaktleder.

Hvor mange husstander som er uten vann har han ikke oversikt over.

Årsaken kan, som Andersson var inne på, være tilknyttet brannen på barkefyllinga fredag ettermiddag.

– Jeg kan ikke si det sikkert, men det er sannsynlig at det har en sammenheng. Brannvesenet brukte da vann fra kummer her, sier Mathisen.

Ble ikke sendt ut SMS

ØP kontaktet først Tore Stafne, som er virksomhetsleder på teknisk i Larvik kommune, men han hadde ikke blitt informert om vannlekkasjen.

Han viste til Tore Stokvik i kommunalteknikk, som fortalte at det vanligvis blir sendt ut en SMS til rammede beboere når slike hendelser skjer, men det hadde ikke skjedd denne gang. Stokvik viste igjen til Mathisen som er vaktleder.

Mathisen tar på seg deler av skylden selv, og viser til kommunikasjonssvikt og ferieavvikling.

– Jeg har forsøkt å få tak i folk, men dette skjedde sent på kvelden, i tillegg har jeg konsentrert meg om den utfordrende jobben, og hatt ansvaret for guttene på jobb. Alle på vakt på kommunalteknikk har vært i sving på denne feilen, sier han.

I tillegg forteller han at en av rørleggerne deres som var på jobb i går kveld, varslet flere av beboerne i området da det skjedde, og gikk fra dør til dør.

Kommunen vil nå legge ut informasjon både på sine nettsider, og på Facebook.

Hvis du opplever at du mister vannet, kan kommunen kontaktes på vakttelefon 33 17 10 00 som er åpen hele døgnet, du kan også melde inn feil på deres nettsider.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken