Samtidig ser hun fram til å snakke om utviklingen av byen hun setter så veldig stor pris på.

Det var hennes rolle i prosjektet #Andrestemmer, som hadde sitt andre møte tirsdag og er initiert av Østlands-Posten og Bjørn Z. Ekelund i Human Factors, som gjorde at årets 17. mai-komités øyne falt på Kjersti Bache.

– Vi syntes det ville være fint å få en taler som har mer fokus på å la andre bli hørt enn å bli hørt selv. Nå vil vi likevel gjerne høre hennes egen stemme. Det var en enstemmig 17. mai-komité som ønsket seg Kjersti. Nå er vi veldig glade for at hun har takket ja, sier leder for komiteen, Thomas Løvald.

Les også: Russetoget i Larvik avvikles: – Folk slipper å reise en ekstra tur til byen for egentlig å bare bli skuffet

Alltid journalist

I mai er det ti år siden Kjersti Bache ble fast ansatt som journalist i Østlands-Posten. Før det var det TV2, Det Nye, Dagbladet, avisa Varden og Larvik Morgenavis. Blant annet.

– Jeg har vært journalist i hele mitt voksne liv. Dette er yrket for meg. I jobben min har jeg intervjuet utrolig mange bra folk. Ikke minst i Larvik. Mange av dem har vært unge mennesker, men dessverre finner jeg dem i liten grad igjen i den offentlige debatten sier Bache.

– Det er utrolig synd for byen vår. Vi trenger stemmene deres. Derfor startet vi prosjektet #Andrestemmer for å få de unge og de andre stemmene på banen, sier hun.

Stor interesse

Prosjektet #Andrestemmer har så langt gjennom to møter samlet personer i Larvik som ikke vanligvis står på barrikadene og hevder sin mening. I engasjerte samtaler og utveksling av ideer har fokus vært på hvordan Larvik kan bli en bedre by å leve i.

Selv har Kjersti Bache fulgt opp med en rekke artikler i avisa, og hun sier at det er viktig å løfte fram hva innbyggerne mener, og ikke bare de få debattantene og politikerne.

Prosjektet har blitt lagt merke til, både hos folkevalgte og samfunnstopper i Larvik, men også langt utenfor byen.

– Jeg ønsker ikke at vi bare har de steile frontene, men den gode praten der folk lytter til hverandre. Det kan hende andre har noe vettugt å komme med. Jeg er opptatt av at Larvik trenger å finne en vei bort fra de fastlåste holdningene, sier hun og fortsetter: – Jeg brenner for byutvikling og at Larvik skal være et godt sted å bo. Det har dette prosjektet åpnet en mulighet for.

En ære å bli spurt

Kjersti Bache sier at hun aldri hadde trodd at hun skulle bli spurt om å holde en så viktig tale som 17. mai-talen i Bøkeskogen er.

– Men det er jo utrolig hyggelig at prosjektet vårt har blitt lagt merke til. Og det er ikke ferdig ennå. Neste møte er 6. juni, og da skal også politikerne få slippe til, sier hun.

Grugleder seg

17. mai i Bøkeskogen skal hun imidlertid selv få slippe til, i bunaden etter mor, og med kjærligheten for hjembyen i fokus.

– Jeg både gleder og gruer meg, og var litt usikker på om jeg skulle takke ja, men så tenkte jeg at dette er en mulighet til å snakke om det jeg brenner mest for, utviklingen av Larvik. Den sjansen kunne jeg jo ikke la gå fra meg, sier hun.