– Absolutt alle er velkommen

Klare for samtale: Bjørn Z. Ekelund og Kjersti Bache foran Sanden Kafé & Bar, hvor neste møte i #andrestemmer går av stabelen tirsdag.

Klare for samtale: Bjørn Z. Ekelund og Kjersti Bache foran Sanden Kafé & Bar, hvor neste møte i #andrestemmer går av stabelen tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

De to første møtene i #andrestemmer har vært kjemisk fri for politikere. Denne gangen er også de folkevalgte til stede, men det blir på ingen måte noe «politikermøte». – Alle er hjertelig velkommen, forsikrer Kjersti Bache og Bjørn Z. Ekelund.

DEL

#andrestemmerDet ØP-arrangerte dialogforumet har høstet mange lovord for sin nye og annerledes måte å gjennomføre offentlig meningsbryting på. Førstkommende tirsdag braker det løs igjen, denne gang med spørsmålet «hvordan rekruttere flere nye til politikken?» i sentrum for samtalene.

For første gang er også Larviks lokalpolitikere invitert, etter at de to føregående møtene ble holdt uten folkevalgte til stede. Rett og slett for at andre stemmer skulle slippe til i samtalen.

Men om noen skulle tro at neste ukes arrangement kun er forbeholdt politikerne mens vanlige Larvik-borgere må holde seg hjemme, kunne det ikke være lenger fra sannheten, forsikrer ØP-journalist Kjersti Bache, som står i spissen for konseptet sammen med psykolog Bjørn Z. Ekelund.

Ingen skal dominere

– Alle er hjertelig velkommen. Det viktige for at vi skal få til et godt møte er at folk kommer. Ikke bare politikerne, men i aller høyeste grad alle de andre der ute i Larvik-samfunnet også, sier Bache, som forteller at møteformen blir den samme som tidligere.

– Enten man irriterer seg over politikerne eller har et syn på hvordan man skal få til bedre rekruttering til politikken her i kommunen, eller om man har noe annet å melde, så har man nå en mulighet til nærkontakt med de folkevalgte. Den sjansen håper jeg mange benytter seg av. Vi legger som vanlig opp til gruppearbeid, og at ikke enkelte skal dominere samtalene.

– Som flere har sagt til oss etter møtene: de gir energi, refleksjon og lyst til deltakelse. Det ønsker vi at skal prege også tirsdagens seanse, sier Ekelund.

Lavterskel

Tredje møte i #andrestemmer går av stabelen på Sanden Scene i Bølgen tirsdag kveld. Hele arrangementet blir streamet direkte på op.no.

– Dette skal være skikkelig lavterskel. Man trenger med andre ord ikke ha greie på politikk for å bli med, og har man bare lyst til å lytte, er det helt greit. Og så er det ingen grunn til å frykte at man skal bli rekruttert der og da, lover Bache, som gleder seg til å se de folkevalgte blant deltakerne.

– Vi har på en måte satt politikerne på vent i de foregående møtene. Det betyr imidlertid ikke at vi har noe imot dem eller at vi ikke setter pris på den jobben de gjør. Vi heier på politikerne – det gjør vi virkelig! Men først ville vi få opp engasjementet hos alle de andre og få dem i tale, forklarer hun.

Artikkeltags