Torsdag arrangerer vi det første av tre møter i #andrestemmer i Østlands-Postens lokaler. Tema er hva som skal til for å få litt mer liv og folk i sentrum. Og da tenker vi både på små, enkle tiltak som kan gjøres kjapt og på store drømmer som koster og krever skikkelige prosesser.

– Hvis mange planter en blomst hver, kan en hel by bli forandret, oppfordret Ted Matthews ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

LES OGSÅ: Hva er Larviks problem? Og hvordan løser vi det?

Han fortalte om hjembyen sin Todmorden i Nord-England. Der startet et par kvinner forandringen som engasjerer massevis av frivillige. På nettsiden står det: Vi har som mål å gi bedre tilgang til god lokal mat for alle gjennom å jobbe sammen.

 

Surfebasseng

Skøytebanen på Torget har blitt en suksess. Nå er spørsmålet hva vi skal gjøre når isen smelter? Gunnar Ridderstrøm i Citiplan har et morsomt bilde fra sentrum av Wien. Der var det satt opp et flyttbart basseng med bølger så folk kunne surfe der. Morsomt for surferne og underholdning for folkene rundt.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Problemer er muligheter

Det koster ikke så mye å supplere med noen fluktstoler og parasoller som gir en avslappet strandfølelse. Og selvfølgelig en pop-up kafé så folk har lyst til å slå seg ned og kose seg.

Poesibyen Larvik har diktsitater rundt i byen. Kanskje vi kan stjele ideen fra Syd-Tyskland, der de har plassert ut skap med bøker til låns?

 

Bli med på samtalen

Torsdag kan du ta med deg dine tanker og ideer for Larvik sentrum og bli med på den gode samtalen sammen med flere som ønsker å gjøre Larvik til et bedre sted å være. Noen har spurt hvorfor vi ikke skal diskutere hele kommunen. Svaret er at all forskning verden over viser én ting: Unge folk vil ha urbane sentrum med folkeliv. Og Larvik sentrum er hele kommunens bysentrum.

– Vi inviterer torsdag til lave skuldre, lyttende ører og stemmer som ikke har vært å finne i den offentlige debatten. Kanskje har du bare sett feilene eller utfordringene Larvik sliter med. Det kan være et utgangspunkt for praten. Det eneste du trenger, er å møte opp. Forhåpentlig får du med deg en god opplevelse, sier redaktør Per Marvin Tennum.