Gå til sidens hovedinnhold

– Hva er egentlig det gode liv i Larvik?

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er spørsmålet når ØP trommer sammen til andre runde av debattserien #andrestemmer senere denne måneden.

Første møte i #andrestemmer ble en stor suksess da det gikk av stabelen i Østlands-Postens lokaler i slutten av januar. Den gang var temaet bydesign, og over 60 engasjerte larvikinger møtte fram for å bli med i debatten, som også ble streamet live på Facebook.

Se bildeserie: #andrestemmer 26. januar 2017

Nå nærmer det seg runde to av møteserien.

Denne gangen er det det grønne aspektet som står i fokus når ØP-journalist Kjersti Bache og møteleder Bjørn Z. Ekelund stiller spørsmålet «Hva er det gode liv i Larvik?».

– Vi spør folk: «Hva har vært det gode liv for deg – egentlig?». For skal vi bygge et samfunn der mennesker lever og har det godt inn i det grønne skiftet og i lys av miljø- og klimautfordringene, så må vi på mange måter gjøre det i forlengelsen av de gode historiene vi allerede har, forteller Ekelund.

– Hva er det folk har opplevd som de gjerne kunne tenke seg å gjøre mer av? Det vil vi gjerne høre om, legger han til.

Positiv innfallsvinkel

Møtet vil bære preg av en positiv innstilling og utgangspunktet vil være kjemisk fritt for dømmende holdninger, forsikrer Bache.

– Det er ikke noen dommedagsprofetier her, ikke noe dårlig samvittighet. Vi spiller ikke på det. Man er fortsatt velkommen selv om man kjører den dyreste og største BMW-en, sier hun.

Engasjementet og interessen rundt bydesigndebatten 26. januar gjør de to optimistiske foran både folkemøte nummer to og det tredje og siste i rekken, som også vil bli avholdt før sommerferien.

– Forrige gang kom det egentlig så mange som vi hadde plass til, og møtet fungerte veldig fint – med stor grad av involvering, skryter Ekelund.

Særlig fornøyd var de med mangfoldet blant dem som dukket opp.

– De som kom var veldig forskjellige, det syntes vi var veldig gøy. Det var forbløffende mange unge og mange av våre nye landsmenn, grupper man vanligvis sliter med å nå. Vi endte med andre ord opp med en utrolig blandet forsamling, sier Bache, som nå girer opp foran neste arrangement tirsdag 21. mars.

Vil ha innspill i sosiale medier

I ØPs spalter skal hun i tiden framover publisere flere artikler som følger opp innspillene fra møtet tidligere i år. Samtidig jobber journalisten med en intervjurekke inn mot det som skal skje om knappe tre uker.

– Et av intervjuene blir for eksempel med en filosof, røper hun.

På ett område er de imidlertid enig om at forbedringspotensialet er stort. At folk kaster seg med i debatten også på digitale plattformer går nemlig ikke av seg selv, har de funnet ut.

– Derfor vil vi være veldig tydelige på dette i runde to, for vi ønsker jo flest mulig innspill om hva det gode liv har vært for dem som bor her i kommunen, avslutter Ekelund.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.