Terningkast 5: Et lydbilde man kan leve i

Maren Selvaag har gitt u sin første soloplate.Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Maren Selvaag har gitt u sin første soloplate.Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene

Artikkelen er over 3 år gammel

Maren Selvaag (28) fra Lillehammer har ferdiggjort sitt debutalbum som jazzpianist i Avatar Studios i New York.

DEL

Albumet er tilgjengelig på vinyl og digitalt, og har blitt en innspilling som stråler av genuinitet og musikalsk overskudd.
Albumet «Close to Shore», der Maren Selvaag har med seg Christian Meaas Svendsen på kontrabass og Simon Olderskog Albertsen på trommer, presenterer lyrisk jazz preget av et svært personlig og inderlig uttrykk. Stillferdig, fra det melankolske til et rytmisk og muntert uttrykk, og det er både avslappende, lettfattelig og behagelig musikk å lytte til.

– Jeg er ikke opptatt av at det skal være komplisert. Jeg vil skape et lydbilde man kan leve i, sier Maren Selvaag selv i presentasjonen av albumet, som består av 10 spor, og der uttrykket føles nært, varmt og formidlende.

Musikken Selvaag presenterer er melodisk vakker, har et klangmessig nydelig uttrykk, og den er rytmisk spennende og engasjerende.

– Jeg har valgt en naiv og lett spillestil, sier hun selv.

Spillestilen liker vi godt, og ikke minst hennes gode evne til å fargelegge musikalsk i et enkelt uttrykk. Platen er et lovende verk fra en ung og talentfull jazzmusiker, som vi gjerne hører mer fra i framtiden. Musikken er tiltalende og vakker, og den er i sin enkelhet likevel nyskapende i sitt nære uttrykk.

Maren Selvaag spilte for øvrig inn sin promovideo til albumet på spektakulære Hallevannetbrua i Larvik.

Les også: Slik ble videoinnspillingen på Hallevannetbrua

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags