Terningkast 5: Byr på alle sider av seg selv

Redaktørene Jan Roaldset og Marianne Henriksen kaster steiner med påskriften «Fuck you» for å ha noe å skrive om i avisene.

Redaktørene Jan Roaldset og Marianne Henriksen kaster steiner med påskriften «Fuck you» for å ha noe å skrive om i avisene. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Etter 10 år på scenen kjenner Ivo DaCapo-gjengen sitt publikum, og er ikke sjenerte.

Fra start byr de på en god dose selvironi, og både ensemblet og publikum virker oppriktig glade for gjensynet i Ivo DaCapos 11. sommer på scenen.

Stemningen settes når Frode Rismyhr river av seg skjorta før åpningslåten er over, til stor begeistring blant publikum.

Ivo vet hvordan de skal sjarmere, likevel skulle man kanskje tro de begynte å gå tom for ting å tulle med, men den gang ei. Sketsjene strekker seg fra smurfer til sjakk-VM, og fra Ukraina til Sandefjord.

Både fem råd til ekteparet og pornostjerna som vinner «Gullkuken 2014» for filmen «Sandefjordsrittet», resulterer i høylytte latterkramper i salen. Fjordline og Color Line krangler om fjorden, og redaktørene Jan Roaldset og Marianne Henriksen kaster steiner med «Fuck you» for å ha noe å skrive om.

Den lokale humoren er morsom, men veldig snill. Jeg savner de litt kvassere og hakket drøyere skråblikkene på sketsjer som ferjesaken og kryssdebatten. Den siste ble droppet fordi sketsjen var under forventet måloppnåelse.

Men gjengen på scenen gir alt gjennom forestillingen, og treffer spikeren på hodet både innenriks og utenriks. Og er du i tvil? Da må du gå bare for å se Bjørn Ole Gleditsch som reveenkas frier og Rismyhr som Miley Cyrus der han svinger gjennom rommet på en «Wrecking ball».

Du har garantert trent magemusklene litt ekstra når du går derfra.

Artikkeltags