Duoen har tre nydelige album bak seg, men merket slitasjeskader på den siste, «Hope».

I stedet har den høyproduktive basseren fra Bøkebyen utviklet samarbeidet med trommelegenden Pål Thowsen og Bergen-pianisten Dag Arnesen. I 2005 ga de tre drevne instrumentalistene ut albumet «Time Enough», og denne gangen leverer trioen elleve nytolkninger av klassikere fra den norske musikkarven under tittelen «Norwegian Song».

Dette er melodier de aller fleste musikkinteresserte nordmenn kjenner, eller bør kjenne. Fra folketoner som «Margit Hjukse», «Eg ser deg utfor gluggjin» og «Håvard Hedde» til Ole Bulls «Sæterjentens søndag» og Griegs «Arietta» og tonsetting av Vinjes «Ved Rondane».

Og i mine ører er det blitt både stemningsfulle og spenstige nytolkninger som fornyer interessen for disse lett nedstøvede melodiene fra nasjonalromantikkens 1800-tall. Kjemien svinger herfra til Rondane. Musikerne leverer distinkt og inspirert samspill og imponerer med vitalitet, stor musikalsk spennvidde og følsom innlevelse. Hva enten man «groover» latinamerikansk eller valser av gårde, sprudler ut lekfulle improvisasjoner eller poengterer folketoneaspektet.

«Norwegian Song» er en lekker gjennomarbeidet produksjon. Enkel og elegant nedstrippet, ja vel, men lyrisk forførende og nydelig. Og med arrangementer fulle av nok detaljer og overraskelser til at den tåler mange gjennomspillinger.

Favorittspor i dette Grieg-år: Ved Rondane og Arietta, samt en heftig latinoversjon av «Margit Hjukse».