– Å få boka i handa var spesielt denne gangen også. Da jeg ga ut «Hemmeligheten» gjorde jeg det jo på eget forlag, mutters aleine.

Frode Eie Larsen smiler. Han har sittet i jobbmøter hele formiddagen, der alt er nytt.

– Forrige gang var jeg helt grønn. Nå har jeg brukt åtte måneder på å skrive fortellingen og seks måneder på å bearbeide manus. Retteprosessen kan være en plage, men jeg lærer så vanvittig mye.

Han skryter av Liv Forlags Myriam H. Bjerkli som har gitt ham rene skrivekurset med denne andre boka.

– Jeg tror selv at «Frostrøyk» er mye bedre enn «Hemmeligheten», særlig den utgaven jeg trykket opp selv til påske i fjor.

I august kom «Hemmeligheten» i ny og bearbeidet utgave på Liv Forlag. Frode Eie Larsen har valgt å fortsette på Vestfold-forlaget.

I mai begynte han å skrive på «Frostrøyk». Han hadde noen løse tråder etter den første boka.

– Jeg skriver kontinuerlig. Kapittel to skrev jeg fra en solstol på Kreta. Jeg liker å sitte der det er noe som skjer i bakgrunnen, gjerne på kafé.

Frode Eie Larsen forteller at leseren får møte flere av karakterene fra den første boka, samt politibetjenten Eddi Stubb.

– Navnet drømte jeg og tenkte at jeg måtte bruke det i boka. Eddi Stubb drar mye av historien denne gang.

«Frostrøyk» er trykket i 1500 eksemplarer, og flere har allerede forhåndsbestilt på nettet.

– «Hemmeligheten» solgte i 1600 eksemplarer, og det er jeg fornøyd med. De aller fleste ble solgt i Larvik og Vestfold. Det hadde vært moro å høre hva resten av Norge synes om boka, sier den spente forfatteren.

Han er i god gang med å gjøre den nye boka med den iskalde tittelen kjent i sommerens siste måned.

– «Frostrøyk» begynner der den andre slapp. Men det er ikke nødvendig å ha lest «Hemmeligheten» for å komme inn i handlingen, sier Frode Eie Larsen.

Spent på om han greier å holde leseren i spenning gjennom 338 sider rykende fersk krim.