Terningkast 5: Lama: Fra knitrende elektronikk til ambisiøs pop

Lama «Endless repeats» 2011

Lama «Endless repeats» 2011

Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Lama som startet som et enmannsprosjekt og ble et helt band overrasker stadig. Med sitt ferskeste album har bandet blitt et band og beveger seg langt vekk fra starten og lenger ut mot en større lytterskare.

Dette tredje albumet fra Lama inneholder 11 låter, alle et godt stykke unna både det første og andre albumets elektronikk og søken.

Her er ligger det en rocka undertone, men strippet for den tidligere massive eksperimenteringen, dermed blir dette albumet mer poppa og melankolsk.

Men vær ikke redd, Nils Martin Larsens voluminøse nerve slipper løs noen ganger.

«Endless repeats» er både velprodusert og godt gjennomarbeidet uten at man får den helt store gysningen.

Min favoritt ble raskt låten «Flashes», men også den mest salgbare låten, «Lysthus», og den til tider mektige «Fred» henger igjen allerede etter første gjennomlytting.

Dette har blitt et mer strukturert og ikke minst følelsesladet album, der både det tekstmessige og det musikalske nok vil bringe Lama noen skritt nærmere et enda større publikum.

Et publikum som hittil nok har blitt overrasket gang på gang etter som platen kommer. Hva kommer nå? Neste gang? Jeg håper de fortsetter der de er nå. På god vei mot et større marked og flere lyttere.

Artikkeltags