Lovende historisk bokstart

Første bok: En ny spennende lokalhistorisk bokserie er på markedet.

Første bok: En ny spennende lokalhistorisk bokserie er på markedet.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Lokalhistoriske bøker er i vinden som aldri før. Nå er Tjølling historielag ute med første bok i en ny serie med spennende historier fra bygda.

DEL

I den første boken av det som er tenkt å bli en serie med «Tjølling-minner» har de fire forfatterne Ruth Klokkerhaug, Berit Lund, Arild Lund og Svend Einar Hansen presentert et knippe historier basert på inngående lokal historiekunnskap, og de gjør det i en stil som er både engasjerende, spennende og morsom å følge. Den første boken i serien er slettes ikke bare for den som sokner til gamle Tjølling kommune, men en bok med historisk smakebiter alle som interesserer seg for distriktet bør få med seg.

Her får man med seg den spennende fortellingen om Tjøllings ukjente polarhelt, den tragiske historien om skolelæreren som omkom i tysk fangenskap, og en fortelling om en konfirmasjon helt utenom det vanlige som får leseren til å trekke på smilebåndet.

Resultater fra de siste arkeologiske undersøkelsene på Huseby og Tjodalyng er med, og historier om skatteinnkreving i gamle dager og smått og stort om både badeliv i gamle dager og mye mer.

Boka gleder ved å ha favnet inn lesestoff som bør treffe mange lesegrupper. Gjennom grundig research, stor fortellerevne og godt gjennomtenkt utvalg av historier har forfatterne klart å lettfatteliggjøre lokalhistorisk stoff og gjøre det spennende.

Som forfatterne selv skriver har det bodd folk i Tjølling i flere tusen år, og området er et av de mest sentrale i norsk historie. Nå kommer endelig spennende historiske detaljer for dagen, og vi gleder oss til fortsettelsen.

Artikkeltags