Musikalsk nytelse i Larvik kirke

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Det var en svært vakker konsert en fullsatt Larvik kirke fikk med seg i går kveld.

DEL

Musikalsk perfeksjonisme fra Marinemusikken, og nydelig uttrykk fra Solveig Kringlebotn.

Det var et uvanlig og ikke minst svært godt sammensatt program publikum fikk være med på da Kongelige Norske Marines Musikkorps i går kveld holdt sin julekonsert i Larvik kirke. Et program der det tradisjonelle ble holdt i bakgrunnen, mens fokuset var på det vakre, stemningsfulle og monumentale. «Ave Maris Stella», «Panis Angelicus», «Pie Jesu», men også versjoner av «Du Grønne Glitrende», «Glade Jul» og naturligvis «Deilig er Jorden».

Korpset selv i front med sin sedvanlige nydelige klang og perfeksjonistiske spillestil. Korpset klarte denne gang å tilpasse sin klang nærmest perfekt til akustikken i Larvik kirke, og samtidig serverte de et musikalsk uttrykk som var svært vakkert og sto musikken usedvanlig godt.

Korpsets svært dyktige musikere viste hva de står for enkeltvis, men ikke mist hvor de mestrer samspill og det meste av musikk. I går framsto ensemblet som en glitrende enhet, og viste at de hører til blant landets aller fremste orkestre.

Vakkert ble det ikke minst også da Solveig Kringlebotn entret podiet i Larvik kirke. Vårt kanskje fremste opera-ess presenterte nydelig sang med en strålende innsmigrende og intonasjonsmessig overbevisende musikalitet.

Varme og finslipte fraseringer og ikke minst et uttrykk som bare er fantastisk flott. I går var hun høydepunktet under konserten, men ikke minst var hun glimrende i sitt samarbeid med korpset.

Med denne gangen var også skuespiller Per Christian Ellefsen. Fra prekestolen i Larvik kirke sto han for intense og melankolske innslag, og bandt konserten sammen til en kunstnerisk meget flott helhet.

Vi måtte dessverre forlate konserten et stykke før slutten, og gikk dermed glipp av høydepunkter som blant annet «Elsas prosesjon til katedralen». Men det vi fikk med oss var nok til å si at dette utvilsomt var en av de vakreste julekonsertene på våre kanter for i år.

Artikkeltags