Plateanmeldelse: «Sprer Sangerglede»

Av
Artikkelen er over 11 år gammel
DEL

I «Fagen» er det det gode musikalske miljøet og gleden av å glede andre med musikk som teller. Nå gjør koret det med en egenprodusert cd.

Fagens sangkor har en lang historie bak seg, og i mange år var det solide mannsrøster som kjennetegnet koret. I dag er det Fagens Blandede kor som råder, og fortsatt holder de en god posisjon i byens musikkliv.

På platen «Sprer sangerglede» presenterer koret sanger på både engelsk og norsk, og de har tatt med et bredt spekter av sanger fra norske folkesanger til engelske musikalutdrag. «Astrid, mi Astri» og «Climb every mountain» er to eksempler, og sågar Elvis Presley er representert med «Love me tender».

Igjen er det en glede å lytte til lokale amatører som ønsker å nå et enda større publikum og å dokumentere det de kan gjennom å gi ut en plate. «Sprer Sangerglede» gjør utvilsomt akkurat det, selv om det tekniske ikke alltid er det aller beste, og selv om det klanglige til tider er noe vel beskjedent. Til gjengjeld stråler platen av varme og entusiasme, og koret klarer virkelig å formidle sitt musikalske uttrykk gjennom kjærlighet til musikken til den som lytter.

Ikke minst gjennom valget av sanger som alle kjenner, men også ved et klanguttrykk som føles nært og ekte. Platen er utvilsomt ekte formidling fra en gjeng som virkelig ønsker å glede andre med sin sang. På denne platen klarer de det, som de også gjør på sine konserter. Men god og homogen klang i koret, disiplinær sang og ikke minst gode solister.

Er du entusiast i forholdt til det som skjer på den musikalske fronten i Larvik, bør den platen stå i hylla di.

Artikkeltags