Plateanmeldelse: Strålende «Julestemning»

Samarbeid: Solveig Kringlebotn har samarbeidet med Marinemusik-ken en rekke ganger tidligere.

Samarbeid: Solveig Kringlebotn har samarbeidet med Marinemusik-ken en rekke ganger tidligere.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Landets fremste militærkorps, Marinemusikken, har fått med seg et av våre største opera-ess og vårt kanskje beste kor.

DEL

Slikt kan det bare bli et glimrende resultat av.

Årets juleplate fra Kongelige Norske Marines Musikkorps fra Horten er en plate med stor musikalsk bredde, vakkert musikalsk utført og med framførelser like mye intense som de er underholdende.

Solveig Kringlebotn har samarbeidet med Marinemusikken en rekke ganger tidligere, og på denne platen vises det at hun trives sammen med musikerne. I et strålende samarbeid med korpset presenterer en av våre største stemmer formidling og tolkning av kjente juletoner som virkelig skaper stemning, og med Oslo filharmoniske kor på laget skapes flotte lydbilder som usedvanlig god korpsklang og glitrende teknisk spill gjør komplett.

Korpset selv viser igjen at det mestrer en imponerende bredde. På denne platen fra sart kammermusikkspill til storslagen orkestral klang. Fra salmeuttrykk til svingende storbandsving. Både i samspill med solisten og i egne svært godt gjennomførte instrumentalspor.

Musikken er i stor bredde også, selv våre mest tradisjonelle julesanger er sparsomt representert denne gang. «En rose er utsprungen» og «Glade jul» er riktignok med, mens «When you wish upon a star», «Pie Jesu» og «Winter Wonderland» er representanter for melodier som har blitt en del av også vår juletradisjon.

Platen «Julestemning» kan trygt anbefales som et element for å få på plass den helt store julestemningen.

Artikkeltags